Ideeën voor de tweede bank in het Arnhemse Broek

Wijken donderdag 8 juni 2017

Na de onthulling van de eerste BANK in het Statenkwartier, wordt er nu gewerkt aan een BANK voor het Arnhemse Broek, en wel op het terrein van playground de Blokhut. De toekomst van het terrein staat ter discussie, dus hoog tijd om het nieuw leven in te blazen, zodat er weer redenen zijn voor buurtbewoners om er te vertoeven en het te beheren. Een wijkbank om samen op te zitten draagt daar ongetwijfeld aan bij!

Kunstenares Astrid Aries belde in de buurt van de Blokhut aan bij bewoners en vroeg hen om hun ideeën over hun eigen bank thuis. Daar maakte zij mooie foto’s van met teksten van de uitgesproken ideeën. Op 2 juni nodigde zij al deze geïnterviewde bewoners uit voor een hightea.

Ondertussen was kunstenaar Karel van Eijk bij de kinderen van de Paulusschool te rade gegaan voor ideeën voor een buurtbank. Daar zijn schetsen en eerste ontwerpen uitgekomen. Ook zij waren bij de high-tea aanwezig. De geïnterviewden kregen een mooie print aangeboden van hun bank thuis en alle aanwezigen stuurden onder het genot van een kopje koffie en een gebakje Karel ter plekke aan om hun ideeën om te zetten op een grote schets voor een BANK op het terrein.

Bij de Blokhut lopen al sinds jaar en dag Danny de Leeuw en Jaimy Janssen rond. Deze vrijwilligers houden er de jeugd in de gaten én hadden een leuk idee voor het terrein: de gemaakte interviews en foto’s uitgeprint op aluminium (hufterproof) bevestigen op de reeds bestaande lange betonnen bank van het terrein. En zo geschiede deze middag.

Zo komt de te maken BANK steeds meer tot leven op de Blokhut. Volg het project op Facebook

BANK verbindt bewoners en verschillende bewonersinitiatieven met elkaar. Na de realisatie van BANK in het Statenkwartier, sluit ook Kunst op de Plank nu weer aan bij BANK.

Beeld: Zefanja.nl

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06 - 23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: