Derde bank onthuld aan de Johan de Wittlaan

Wijken woensdag 1 november 2017

Aan een zonovergoten Johan de Wittlaan in het Arnhemse Broek is vrijdagmiddag 27 oktober de derde BANK onthuld, als ontmoetingsplek in de wijk en als cultuurimpuls voor bewoners en leerlingen van de Paulusschool. Het werd hun eigen buurtbank.

Kunstenaars, bewoners, leerlingen
Kunstenaar Rob Voerman werkte met bewoners en leerlingen uit de wijk aan een derde buurtbank. Ook bij eerdere BANKen hebben buurtbewoners en kinderen van scholen samen gewerkt met projectleider Astrid Aries en een kunstenaar; hoe maken we nieuwe plekken voor ontmoeting in onze eigen wijk? Alle ideeën van kids en bewoners zijn door Rob uitgevoerd: hij is gevormd in een kromme, kreeg een wijnkoeler, asbak, kaarsenstandaard, hondendrinkbak en decoratieve honden! En natuurlijk een BROEK met de namen van de kinderen van de Paulusschool er in gelast.

Groen
Bewoner Arno van Zanten zag voor zijn deur een wandelpad ontstaan langs de sloot aan de Johan de Wittlaan, doordat buren er bijvoorbeeld hun hond uitlaten. Hij probeert dit olifantenpaadje al langer zichtbaarder te krijgen en vroeg aan de organisatie de derde BANK langs dat pad te ontwikkelen. En daar staat hij nou. Naast de onthulling van de BANK is er gelijk alvast groen aangeplant bij de BANK – op initiatief van een andere bewoonster uit het Arnhemse Broek is de plek door een heus perkje omheind.

Onthulling
De kinderen uit groep 8 van de Paulusschool konden niet wachten. Zij waren super enthousiast over het gehele eindresultaat en leerling Gian (11) vroeg met een microfoon alle kunstenaars, betrokkenen en ideeënleveranciers het hemd van het lijf. Tevens gaf hij nog even aan dat hij het erg droevig vond dat de BANK ‘maar’ op de vierde plek was gekomen voor de JeugdcultuurAward! zojuist die week: erg onterecht! – vond hij. En public werd daar ook nog even discussie over gevoerd tussen jong en oud. Bewoner Arno van Zanten omlijstte de opening trouwens met muziek als DJ Lungarno, er was koffie en een wijntje, leerkrachten, ouders, bewoners en gezellige gesprekken.

Kunstbedrijf
BANK 3 in het Arnhemse Broek is een samenwerkingsverband van community artist Astrid Aries, Arnhems kunstenaar Rob Voerman en de Paulusschool, ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem. Volg BANK op Facebook! – daar staan nog veel meer foto’s van de onthulling.

Tekst en beeld: Zefanja.nl

Meer informatie
Meer weten over dit project? Neem contact op met cultuurmakelaar Lidwin van Grunsven via  Lidwin.vanGrunsven@Kunstbedrijfarnhem.nl  of 026-327 23 19.

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06 - 23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: