Broek in de Pan

Wijken dinsdag 3 april 2018

Medio maart is Broek in de Pan van start gegaan. Gedurende vijf weken reist er drie dagen in de week een rijdende keuken door het Arnhemse Broek.
In de straten van de wijk worden bewoners uitgenodigd hun favoriete recept te delen en verhalen te vertellen. Samen met de verhalenkok gaat de gastkok aan de slag. Als de gerechten klaar zijn, mag het publiek komen proeven. Bovendien luistert een muzikant het geheel op met speciaal voor de gastkok gecomponeerde muziek.

Verhalenkok
Yvonne Laan is alle dagen in en om de mobiele keuken te vinden. Zij is voormalig postbode, bewoonster van het Arnhemse Broek en bovendien theatermaakster. ‘Ik ben echt een verhalenmevrouw; toen ik postbode was verzamelde ik al verhalen van mensen die op mijn pad kwamen. Koken en samen eten is de ultieme situatie om mensen samen te brengen, te ontmoeten en verhalen te verzamelen.’ Bewoners van het Arnhemse Broek kunnen dus aangesproken worden door Yvonne met de vraag hun favoriete recept met haar en het publiek te delen. Daarnaast zal o.a. muzikant Wim Hilgeman zich even zo goed laten voeden door de verhalen die hij hoort. Terwijl het publiek aan het einde van het kookfeest aan het proeven is, zal hij de gastkok bedanken met een heel speciaal en theatraal stukje muziek.

Wekelijks koken
Bij de onthulling van de door leerlingen van de Paulusschool gemaakte bewoners BANK bij de Blokhut in het Arnhemse Broek, spraken bewoners in het voorjaar van 2017 enthousiast de wens uit er eens per week samen te koken. Dit initiatief is erg kansrijk en andere bewoners kwamen, ondersteund door de cultuurmakelaar van het Kunstbedrijf, met dit artistieke antwoord op het geluid. De culturele diversiteit van het Arnhemse Broek zal vertegenwoordigd zijn in de favoriete recepten die we gaan proeven en de muziek die we zullen horen!

Afsluiting
Nieuwsgierige buurtbewoners kunnen zelf een steeds grotere rol pakken: eerst eens even komen proeven, daarna zelf koken en uit eindelijk een van de koks worden in de wekelijkse soepkeuken van de Blokhut. Buurtbewoners die komen eten en genieten van het samenzijn, vormen de belangrijkste groep helpers; zonder klanten geen keuken! Bij de feestelijke afsluiting op 21 april toert de mobiele keuken nog een maal door de wijk om alle koks en gerechten op te halen voor de opening van de soepkeuken in de Blokhut.

Wanneer, voor wie, waar?
De rijdende keuken reist nog door de wijk op 5,6,7 april / 12, 13 april / 19,20 april, 16.30u.  Op 21 april sluiten we samen af in de Blokhut. 

Volg de rijdende keuken op Facebook

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06 - 23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: