Rijdende keuken Broek in de Pan eindigde bij de Blokhut

Wijken dinsdag 15 mei 2018

In de maanden maart en april heeft een rijdende keuken drie dagen in de week op meerdere locaties gestaan in het Arnhemse Broek.

Na vijf weken eindigde Broek in de Pan haar tournee  op zaterdag 21 april bij Playground de Blokhut op de Le Mairehof. Alle gastkoks verzorgden nog één keer hun favoriete recept dat ze voor buren hebben bereid, in een parade trokken zij door de wijk naar de eindbestemming waar zij om 16.30u muzikaal werden onthaald. De mobiele keuken rondde af, de vaste keuken van de Blokhut werd onder het genot van een gratis hapje en een drankje feestelijk geopend.


Tournee
Broek in de Pan heeft veertien fantastische middagen beleefd op verschillende inspirerende pleinen van het Arnhemse Broek. Iedere middag was er een andere gastkok die iets lekkers maakte met behulp van verhalenkok Yvonne. Hun verhalen werden ter plekke verwerkt in liederen van muziekkok Wim en een Elfje (gedichtvorm). De rijdende keuken werd ondertussen beplakt met portretten van alle gastkoks en de voor hen gemaakte gedichtjes. Buurtbewoners  van alle leeftijden kwamen ondertussen van het tafereel mee genieten, luisteren, gratis smikkelen en ontmoeten.  Zij pakten zelf steeds een grotere rol: eerst kwamen ze proeven, daarna zelf koken en uit eindelijk werden zij een van de koks in de wekelijkse soepkeuken van de Blokhut.


Vrijdagsoep in de Blokhut
Hoe smaakte het Arnhemse Broek? Linzensoep, pasta’s, pannenkoeken, maaltijdsalade, bulgur, kip met boontjes, komkommersoep; we proeven die enorm diverse smaken allemaal nog één keer op zaterdag de 21e.  Door de keuken te openen van de Blokhut, heeft het terrein nieuw leven ingeblazen gekregen. Op 18 en 25 mei staat daar door bewoners gemaakte soep klaar, waar je tussen 15.30u en 17.30u voor 50 cent van kan komen proeven. Tot de zomervakantie zal de Vrijdagsoep iedere twee weken worden georganiseerd, daarna zal de Blokhut over een buitenkeuken beschikken wat naast soep nog veel meer mogelijkheden biedt!

Terugkijken
Op Facebook is de afgelopen periode met de rijdende keuken mee op tournee gegaan, verhalenkok Yvonne hield er ook een dagboek bij.

Broek in de Pan is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, participatiewerk Rijnstad, de Gemeente Arnhem en natuurlijk de bewoners van het Arnhemse Broek.


Foto: Zefanja Hoogers

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06 - 23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: