BANK 2 in Arnhemse Broek van start

Wijken dinsdag 23 mei 2017

Na de succesvolle bouw van BANK in het Statenkwartier heeft BANK 2 op 15 mei haar deuren geopend op het terrein van de Blokhut in het Arnhemse Broek. Op 30 juni is de onthulling van de nieuwe BANK.

Van 15 mei tot en met 30 juni betrekken twee kunstenaars zoveel mogelijk bewoners bij het ontwerpen en bouwen van een wijkbank in het Arnhemse Broek. Bewoners worden weer eigenaar van de Blokhut, zodat het terrein een wijkfunctie krijgt voor jong en oud. BANK is de motor om de betrokkenheid bij de Blokhut te vergroten.

Op vrijdag 30 juni is de feestelijke onthulling van de BANK. Ook is er een expositie over BANK 1 en komen bewoners met ideeën over de Blokhut aan het woord.

Zeven weken lang veel activiteiten
Zo komen er huis-aan-huis-interviews over bewoners en hun eigen bank. Bewoners kunnen in de Blokhut een praatje maken met de kunstenaars, waar ze ideeën kunnen opperen. Elke vrijdag zelfs onder het genot van een high tea.

Het bouwproces begint vanaf week drie. Bewoners wordt gevraagd mee te denken over het ontwerp en het maken van maquettes voor de toekomstige wijkbank. Naast het ontwerpen wordt er ook aandacht geschonken aan de locatie. Waar moet de bank komen te staan? Welke functie moet de bank vervullen Dit alles op het terrein van de Blokhut. Hierdoor krijgt het terrein van de Blokhut ook weer een nieuwe impuls.?

De kinderen van groep 8 van de Paulusschool doen mee via een VSD-project. Zij gaan samen met kunstenaars op pad om de interviews af te nemen en ontwerpen en bouwen mee. Ook de jongeren van de Symfonie werken mee aan het ontwerp en de bouw

Kom langs!
Dagelijks zijn bouwers bezig, kom gerust kijken! Via BANK op Facebook zijn de ontwikkelingen te volgen. Op facebook posten zij ook de roosters met openingstijden van de Blokhut.

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06 - 23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: