Stortbui in de Creutzbergstraat

Wijken donderdag 29 juni 2017

Op 14 juli vertellen de Schatgravers van het Nederlands Toegepast Theater de mooiste waterverhalen uit de Geitenkamp, in de Creutzbergstraat. Maar opeens barst de hemel open! Hoe lossen we dit op? Kom kijken naar dit spektakel en de creatieve oplossingen die bewoners uit de Geitenkamp hiervoor hebben.

De komende jaren legt Dusseldorp de straat open om het oude riool te vervangen in de Geitenkamp. Toch zullen we structurele oplossingen moeten vinden voor het overtollige regenwater bij extreme stortbuien. Doe deze middag inspiratie op voor uw eigen tuin!

Zaag die regenpijp door!
Riënne Wopereis fotografeerde Geitenkampse tuinen met creatieve oplossingen, zoals doorgezaagde regenpijpen. Kristine Ram exposeert de mooiste watertegels die tijdens het Hoogte80 Festival gemaakt zijn door Geitenkampbewoners, maar u kunt ook zelf met haar aan de slag om een waterdoorlatende siertegel te maken.  

Programma

15.00 uur De Schatgravers van het Nederlands Toegepast Theater presenteren de mooiste waterverhalen uit de Creutzbergstraat.
15.25 uur Stortbui in de Creutzbergstraat.
15.30 en 16.30 uur
De Schatgravers on tour; stap mee in de keet van de Schatgravers en maak een watertour door de wijk (let op: slechts 14 plaatsen beschikbaar).
15.30 en 16.30 uur
Ontwerp van de Creutzbergstraat: hoe gaat het eruit zien.
15.30 en 16.30 uur Tuinontwerp: ontwerp uw nieuwe waterbestendige tuin.
15.30 en 16.30 uur Watertegel maken: maak een waterdoorlatende siertegel voor uw tuin.
Doorlopend  Watertuinen in de Geitenkamp: expo in de straat.
17.30 uur Slotact: Schat(be)graven.


KoffieKaffee de Beijer zorgt voor een gezellig terras met wat lekkers, het Groente Gilde zal een heerlijk vers soepje bereiden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem, Nederlands Toegepast Theater, Fotografiënne, Kristine Ram, Atelier BenA, Dusseldorp, KoffieKafee de Beijer, Groente Gilde, Wijkplatform Geitenkamp, Kunstbedrijf Arnhem.

 

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06-23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: