Hoogte80 Festival: Schatgravers 'parels op de bult'

Wijken dinsdag 1 mei 2018

Wegens groot succes op nieuw te bewonderen!

Neem plaats in de bouwkeet en laat je meevoeren door de wijk Geitenkamp. Onderweg en in de straten worden de verhalen gespeeld en verteld door de Schatgravers en wijkbewoners.

Deze rijdende voorstelling is tot stand gekomen tijdens de werkzaamheden voor de vernieuwing van het riool in de wijk. De Schatgravers ‘liepen mee met de werkmannen’ en gingen met de Bultbewoners in gesprek over hun straat, hun tuin en hun wel en wee.


Tocht door de wijk

De voorstelling is een compilatie van deze verhalen in een rondgang door de wijk van 45 minuten. De tocht voert langs de stortbui in de Reestraat, de postduiven in de wijk, de verborgen tuinen en…

Kom genieten van deze authentieke verhalen en schatten in de wijk. Deze voorstelling van het Nederlands Toegepast Theater is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Arnhem en Rozet/Kunstbedrijf Arnhem.


Projecten in de wijk

Rozet/Kunstbedrijf Arnhem ontwikkelt een reeks projecten waarbij bewoners geïnspireerd worden met elkaar oplossingen te zoeken om de wateroverlast in de wijk en de stad te stoppen. De voorstelling sluit aan op het wijkthema 'Van wateroverlast naar waterpret, 1000 fonteinen in de Geitenkamp’. De riolering in de Geitenkamp moet worden vervangen; dit geeft veel overlast in de wijk, maar biedt ook nieuwe kansen.

Naast deze voorstelling zijn ook de andere ‘waterprojecten’ op het Hoogte80 Festival te zien: de workshop ‘Waterspuwer’ en de ‘Waterspuwer Fontein’.


Voor meer informatie

Neem contact op met lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl of 0623822240. 


Datum:
10,11,12 en 13 mei
Aanvang: dagelijks 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur.
Prijs: Gratis
Voor wie: Alle wijkbewoners van Geitenkamp en festivalbezoekers
Locatie: De Bult-Tent (startpunt)

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06-23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: