Hoogte80 Festival: 1000 fonteinen in de Geitenkamp

Wijken dinsdag 1 mei 2018

In de Geitenkamp zagen mensen de regenpijp door om het water niet in het riool te laten lopen. Op de afgezaagde regenpijp plaatsen zij een vrolijke waterspuwer. Samen bouwen ze aan 1000 Fonteinen…. In iedere tuin een waterspuwer, samen maken ze de Geitenkamp mooier.

Luuk Wiehink ontwikkelde bij de workshop ‘waterspuwer’ de ‘Waterspuwer Fontein’: het proefstation om de waterspuwers uit te proberen.

Creatief met regenwater
Als gevolg van de opwarming van de aarde krijgen we steeds vaker te maken met periodes van heftige regenval afgewisseld met extreme droogte. Dit vraagt om creatieve oplossingen. In plaats van regenwater af te voeren via het rioleringsstelsel zijn we op zoek naar creatieve oplossingen om het regenwater direct in de grond te infiltreren. De leerlingen van de basisschool ontwierpen watertuinen en nieuw ontwerp voor het Marktplein in de Geitenkamp, met fonteinen! Vorig jaar zijn er al waterdoorlatend stoeptegels gemaakt en nu werken we aan de Waterspuwers.

Projecten in de wijk
Rozet/Kunstbedrijf Arnhem ontwikkelt een reeks projecten waarbij bewoners geïnspireerd worden met elkaar oplossingen te zoeken om de wateroverlast in de wijk en de stad te stoppen. De voorstelling sluit aan op het wijkthema 'Van wateroverlast naar waterpret, 1000 fonteinen in de Geitenkamp’. De riolering in de Geitenkamp moet worden vervangen; dit geeft veel overlast in de wijk, maar biedt ook nieuwe kansen.

Naast deze ‘Waterspuwer Fontein’ zijn ook de andere ‘waterprojecten’ op het Hoogte80 Festival te zien: de workshop ‘1000 Fonteinen’ en de voorstelling ‘Parels op de Bult’.

De ‘Waterspuwer Fontein’ is mede mogelijk gemaakt door Dusseldorp en het GRP (Geitenkamp Riool Project).

Voor meer informatie
Neem contact op met lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl of 0623822240. 

Datum: 25 t/m 28 mei
Aanvang: Tijdens openingstijden van het Hoogte80 Festival
Prijs: Gratis
Voor wie: Alle wijkbewoners van Geitenkamp en festivalbezoekers
Locatie: Hoogte80 Festival, vanaf de Kroon naar beneden

 

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06-23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: