30 juni: Waterspektakel op de Fokke Noordhoffstraat

Wijken vrijdag 15 juni 2018

De Geitenkamp met zijn hoogteverschillen kampt bij heftige regenbuien met wateroverlast en het rioleringsnetwerk wordt momenteel helemaal vervangen. Maar dankzij waterspuwers en het klimaatbestendig maken van tuinen, kunnen bewoners op de Bult het wel aan: van wateroverlast naar waterpret!


Op 30 juni vindt er in de Fokke Noordhoffstraat een spetterende wijkmarkt plaats. Daar laten we zien wat een waterspuwer is en hoe je daar water mee kunt afkoppelen om de riolering te sparen. Iedereen kan zijn zelf ontworpen waterspuwer maken. De mannen van Dusseldorp openen om 14.00 uur samen met de Schatgravers deze spetterende middag. Spektakel gegarandeerd. Mis het niet!


Tuinontwerpwedstrijd
Op de markt kunnen bewoners tips en advies krijgen voor het waterbestending maken van tuinen. Leuker nog: er wordt een tuinontwerpwedstrijd gehouden. Meedoen is altijd prijs, elke ontwerp wordt daadwerkelijk gerealiseerd. Maar welke straat wint de hoofdprijs?
Het Activerings team, Koffie Kaffee de Beijer, Arnhem Klimaat bestendig en het Groente Gilde zullen gastvrij en informerend een terras en de marktkramen invulling geven. Ook is de fototentoonstelling ‘Mijn Watertuin’ te zien.


Schatgravers
Schatgravers Wim Hilgeman en Stefan Papp trekken al sinds het begin van de rioolwerkzaamheden op met de mannen van aannemersbedrijf Dusseldorp. Zij vloggen ondertussen hun verhalen in de openliggende straten! In de Bouwbios van 30 juni kunnen we daar van meegenieten.

De wijkmarkt start om 14.00 uur. Tot dan!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Dusseldorp, Gemeente Arnhem, Volkshuisvesting Arnhem, Nederlands Toegepast Theater, Luuk Wiehink, Atelier BenA, Enjoy & Learn, Fotografiënne, KoffieKaffee de Beijer, Activeringsteam Geitenkamp, Stichting Kunst op de Bult,
Arnhem Klimaatbestendig, Rozet/Kunstbedrijf Arnhem.

Foto: Zefanja Hoogers

Contactgegevens

Lidwin van Grunsven
Tel: 06-23 82 22 40
lidwin.vangrunsven@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: