Parade Hoogte80 Festival

 

Wat: Parade Hoogte80 Festival
Waar: Geitenkamp
Wanneer: Donderdag 5 mei 2016

Dit jaar lieten de bewoners van de Geitenkamp zich voor de jaarlijks terugkerende Parade inspireren door de komst van de Giro d’Italia, die tijdens het festival langs racet. Onder leiding van een artistiek team werkten bewoners in april tijdens workshops aan muziek, beeld en theater. Samen met Circus op de Bult en Wijkkoor Toonhoogte 80 brachten zij dit samen tot een muzikale en theatrale parade in Italiaanse sfeer.
Flyer Parade H80

Op donderdag 5 mei om 13.00 uur vertrok de Parade bij MFC De Wetering richting het festivalterrein. Met steltlopers, jongleurs en eenwielers voorop maakt de ’bonte stoet’ als eerste een stop op het marktplein en trok vanuit daar verder de wijk door met als eindpunt Hoogte80. Daar openden zij het festival met het muziekstuk voor koor, 101 fietsbellen, drie fietspompen en 800 spaken.
Verslag Oog op Arnhem - http://oogoparnhem.nl/2016/05/05/bultbewoners-geven-park-in-bruikleen/

Bekijk ook de foto’s

De Parade is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het wijkbudget, de woningbouwcoöperaties Vivare, Volkshuisvesting  en Portaal en een bijdrage vanuit het Cultuur Impuls Fonds van Kunstbedrijf Arnhem.