Kids bouwen stad van de toekomst

Wijken dinsdag 27 juni 2017

In aanloop naar Zuid aan Zee, hebben kinderen op diverse scholen in Elderveld en de Laar al gewerkt aan hun Stad van de Toekomst. Nadenkend over duurzaamheid en recycling, maakten zij van afval maquettes voor een zelfvoorzienend paradijs.

In één spannende vakantieweek in augustus gaan kinderen tijdens Zuid aan Zee, samen met een grote groep andere kinderen en kunstenaars, werken aan een bijzonder project. Zij realiseren een eigen zelfvoorzienende stad. Om alvast in de stemming te komen, gaven kunstenaars van KunstLAB Arnhem workshops op een aantal scholen in Elderveld en De Laar. Wat is energie, wat levert energie op en hoe zullen we dat nodig hebben in de toekomst?

Afval
De leerlingen gingen aan de gang met afvalmateriaal, wat bouwmateriaal werd voor hun maquettes: zelfvoorzienende pretparken, huizen, moskeeën, hele steden en luchtballonnen, alles leek mogelijk. Een glijbaan die energie geeft, het ontwerpen van een zonnepaneel, een skatebaan die energie opwekt; overal werd over nagedacht.

Zomervakantie
De kinderen presenteerden aan elkaar wat ze hadden gemaakt en gingen naar huis met een polaroid foto en een flyer van Zuid aan Zee. Zuid aan Zee vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie: 21 t/m 25 augustus en is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. De locatie van Zuid aan Zee is Stadsboerderij de Korenmaat in Rijkerswoerd.

Meer informatie
Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden tijdens de zomervakantie? Samen bouwen aan een eigen zelfvoorzienend paradijs, ontdekken, ervaren, leren. Samen op avontuur! Surf naar Kinderen aan Zee of hou de Facebook pagina in de gaten.

Foto: Zefanja.nl

Contactgegevens

Linda van der Knaap
Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William
Programmaleider Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl
06-48508371

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: