Zuid aan Zee zoekt vrijwilligers m/v

Wijken maandag 10 juli 2017

Werk je graag met kinderen? Ben je avontuurlijk? Heb je affiniteit met duurzaamheid, sport en spel, muziek, theater, kunst of techniek? Ben je 18 jaar of ouder en heb jij nog geen plannen tussen 21 en 25 augustus? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Zuid aan Zee is een vakantieweek voor kinderen in Arnhem-Zuid in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar die niet op vakantie kunnen i.v.m. de financiële situatie van hun ouders. Ook kinderen uit het asielzoekerscentrum in Arnhem-Zuid nemen deel aan deze vakantieweek.

Deze week staat in het teken van de toekomst en vooral het redden ervan. Zodra je door de poort van het kamp loopt, kom je in het jaar 2080 terecht. Door de stijging van de zeespiegel kan de dijk aan de Rijn in Arnhem elk moment breken! In één week tijd zoeken kinderen duurzame oplossingen voor dit probleem, zoals wateropvangsystemen en windmolens. Ze bouwen een eigen mobiele maatschappij en verzinnen hun eigen gebruiken en gewoontes als stam, denk aan een volkslied, vlag en taal. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van leven voor de toekomst. 

Zoeken we jou?
Voor dit mooie project zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb jij ervaring in het werken met kinderen en affiniteit met duurzaamheid? En heb je nog geen plannen in de laatste week van de zomervakantie, van 21 t/m 25 augustus? Ga dan mee naar Zuid aan Zee! 

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Kok 
  Als kok draag je in een sterk horecateam bij aan een lekker bord eten voor de kinderen en medewerkers van Zuid aan Zee. 
 • Opbouw/afbouw medewerker
  Je helpt mee bij het klaarmaken van de locatie, denk aan op- en afbouwen van tenten en werkplaatsen. Let op! Hiervoor geldt een andere beschikbaarheid: 17 t/m 20 augustus (opbouw) en 26 augustus (afbouw).
 • Medewerker Techniek
  Je hebt affiniteit met verschillende moderne techniekvormen, zoals 3D-printers en lasapparaten. Je ondersteunt kinderen bij het technische deel van het maakproces.
 • Coach
  Als coach heb je een helpende rol, het kind beslist: jij begeleidt en ondersteunt het creatieve proces waar nodig. Je stimuleert kinderen om hun talenten op creatief gebied te ontwikkelen. Een coach heeft samen met een mentor de verantwoordelijkheid over een groep van maximaal 12 kinderen. De mentoren zijn professionals uit de sectoren kunst en techniek (beeldend kunstenaars, productontwerpers, theatermakers en muzikanten). Omdat je direct betrokken bent bij een groep kinderen is het belangrijk dat je van 21 t/m 25 augustus beschikbaar bent.

Wat bieden wij?

 • Ten eerste heel veel plezier!
 • Ervaring opdoen in het opzetten en begeleiden van kinderevenementen, waarbij je ook direct contact hebt met de doelgroep.
 • Eten en drinken verzorgen wij.
 • Wij vergoeden je reiskosten.
 • Als je niet in het bezit bent van een recente Verklaring Omtrent Gedrag vergoeden wij deze voor je.

Aanmelden als vrijwilliger

We zijn in eerste instantie op zoek naar vrijwilligers die alle dagen van 21 t/m 25 augustus beschikbaar zijn. Kun je niet alle dagen, maar lijkt het je wel leuk om mee te helpen? Geef dit dan aan bij je aanmelding.

Mail je aanmelding naar arnhem@kinderenaanzee.nl met daarin:

 • Je motivatie
 • Je CV
 • Je beschikbaarheid in de periode van 21 t/m 25 augustus, of voor opbouw van 17 t/m 20 augustus en voor afbouw 26 augustus.
 • Geef het aan als je in het bezit bent van een EHBO- of BHV-diploma. Als je geen diploma hebt, is dat niet erg.
 • Een kopie van een recente Verklaring Omtrent Gedrag, als je die hebt. Zo niet dan regelen wij die voor je.

Praktische info
Locatie: Stadsboerderij de Korenmaat. Marius van Beeklaan 5, Arnhem. 
http://www.kinderenaanzee.nl/ 

Meer info
Linda van der Knaap, Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William, Assistent Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl 
06-48508371

Zuid aan Zee is een project van Kunstbedrijf Arnhem en wordt uitgevoerd in samenwerking met Kunstlab Arnhem.

Contactgegevens

Linda van der Knaap
Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William
Programmaleider Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl
06-48508371

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: