Jouw Idee Werkt

Wijken dinsdag 25 juli 2017

Het Immerloopark is het best verborgen stadspark van Arnhem. KunstLAB Arnhem vroeg kinderen tijdens het Immerloo Park Festival een ontwerp te maken van een toegangspoort voor één van de twaalf ingangen die het park telt én een route daar naar toe.

Ontwerpen voor de toekomst
Deelnemers aan de workshops tijdens het festival bedachten de meest inspirerende oplossingen voor de toegankelijkheid en vindbaarheid van het park. Paden met bloemen, verlichte routes naar het park, prachtige lantaarnpalen aan de wegen richting de poorten, toegangspoorten in de vorm van glijbanen, goals, regenbogen, hunebedden en nog veel meer. Alle kinderen konden ook kijken naar de ontwerpen van anderen, en op de mooiste en inspirerende konden ze een stem uit brengen.

Winnaars
Op de zondag werden er namelijk een aantal winnaars bekend gemaakt: zes prachtige ontwerpen voor de toekomst zijn uitgekozen om op door te ontwikkelen. Want: op het Immerloop Park Festival is er nu een start gemaakt om routing en poort naar het park, met behulp van de gemeente Arnhem, werkelijk te gaan verwezenlijken.

Toekomst
In het najaar kunnen scholen in Arnhem Zuid hier op aanhaken om er met de klas mee aan de gang te gaan. Want ‘Jouw Idee Werkt’ staat voor de combinatie van kunst, wetenschap en buurt, om oplossingen te bedenken voor vragen uit de wijk. Maar ook kunnen kinderen in hun vrije tijd verder ontwerpen of nieuwe ontwerpen gaan bedenken in de bibliotheek van Kronenburg: het park heeft tenslotte twaalf ingangen!

Voor meer informatie
Neem contact op met bram.kluen@kunstbedrijfarnhem.nl of 06-23201338

Foto: Zefanja Hoogers

 

Contactgegevens

Linda van der Knaap
Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William
Programmaleider Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl
06-48508371

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: