Reframe

Wijken dinsdag 25 juli 2017

Tijdens het Immerloo Park Festival is Reframe gebruikt, om vanuit alle workshops voor kinderen kunstwerken in tentoon te stellen. Reframe is een installatie, ontwikkeld door kunstenaar Arild Veld, wat in zijn geheel maar ook in delen dienst kan doen als openluchtgalerie.

 

Grootste vrijetijdsmarkt van Arnhem Zuid
Op het festival was er een groot aanbod met de meest duurzame workshops voor kinderen; zij konden met afval aan de gang, poorten ontwerpen voor het park, maskers maken, er was een Groene Doeners restaurant, een Groene Doeners workshop tent en nog veel meer. Overal was er bedrijvigheid van kinderen en veel van deze productiviteit was vervolgens zichtbaar in Reframe.

Nachtbloemen
Kunstenaar Arild Veld maakte een installatie geïnspireerd op de vorm van een diamant in 32 stukjes, maar dan tweedimensionaal. Je kunt er op vier manieren recht doorheen lopen, als het werk ingeschoven staat heeft het een doorsnede van 8 meter. Elk onderdeel is te gebruiken als tentoonstellingsplek, om werken in te zetten of om aan op te hangen. Hij noemde het ‘De nacht van de Zwarte Bloem – voor licht in de schijnbare duisternis van deze wereld’. Op basis daarvan zijn kinderen nachtbeestjes gaan maken tijdens de workshops, o.a. deze werden tentoongesteld in de installatie.

Toekomst
Na het festival is het project (en dus ook het kunstwerk) beschikbaar voor basisscholen of wijken en buurten in de stad. Zowel het hele werk is beschikbaar als losse elementen er van, om creaties van kinderen in tentoon te stellen.

Partners
Tijdens het Immerloo Park Festival is samen gewerkt met Illusions Factory, Plastic Fantastic, het Kinderwijkteam, Hart en Have cultuureducatie, Bij BEST Moestuineducatie, KunstLAB Arnhem, het Timmerhuis e.v.a.

Voor meer informatie
Neem contact op met bram.kluen@kunstbedrijfarnhem.nl of 06-23201338

Foto Zefanja Hooger

Contactgegevens

Linda van der Knaap
Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William
Programmaleider Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl
06-48508371

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: