Zuid aan Zee – Prachtig 2080

Wijken maandag 4 september 2017

Zo’n vijftig kinderen gingen de laatste week van de zomervakantie naar 2080. Vanwege smeltende ijskappen staat dan de Huissensedijk op springen en Stadsboerderij de Korenmaat dreigt onder te lopen. Tijdens Zuid aan Zee bedachten de kinderen daar coole oplossingen voor.

Kinderen van alle pluimage uit de stad hadden een bijzondere laatste vakantieweek. Ze vertrokken naar Stadsboerderij de Korenmaat en betraden dagelijks het jaar 2080... Daar gaat het minder goed met de aarde; de zee is plastic soep geworden, de ijskappen smelten en de dijken dreigen nu echt te breken. De Korenmaat dreigde dus onder te lopen. Maar de deelnemende kinderen maakten er de meest fantastische ontwerpen voor de toekomst, om ondanks alles gewoon door te kunnen leven.

Ontwerpen voor de toekomst
Zo ontwierpen kids een MC Drijf voor hamburgers, werden duiven gekoesterd in een speciale duiventil zodat we boven water kunnen blijven communiceren, werd er een levensgrote hamsterbal gemaakt om in te drijven, is er een huis op poten ontwikkeld net als op de Cariben, is er een rap geschreven over het jaar 2080, fotografeerden kinderen hoe 2080 er dan uit ziet, is er een windmolen gebouwd voor de energie en natuurlijk zijn er ook boten gebouwd. Een week lang inspireerden kinderen elkaar van stam tot stam en van werkplaats tot werkplaats met allerlei ideeën om de toekomst vorm te geven. Ondertussen werd er natuurlijk ook veel (toneel)gespeeld en was het prachtig in 2080!

Meer informatie
Zuid Aan Zee wil kinderen een inspirerende en leerzame ervaring bieden. In deze nieuwe aanpak, waarbij kunst en leren op een geïntegreerde wijze worden aangeboden, dagen we kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. De ervaringen die zij deze week opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen. De begeleiding is in handen van ervaren kunstdocenten, leerkrachten en kunstenaars.

Zuid Aan Zee werd in 2017 georganiseerd door Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met KunstLAB Arnhem. Bekijk de Facebookpagina voor blogs en meer beelden. Op www.kinderenaanzee.nl staat meer informatie over Zuid aan Zee.

Foto: Zefanja Hoogers

Contactgegevens

Linda van der Knaap
Projectleider Zuid aan Zee
linda@kunstlabarnhem.nl
06-23204079

Vincent William
Programmaleider Zuid aan Zee
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl
06-48508371

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: