Groeten uit...

 

Wat: Groeten uit…
Waar: Basisscholen De Laarakker, De Laarhorst
en De Blinkert
Wanneer: maart t/m juni 2016

Een ansichtkaart stuur je normaal gesproken vanaf je vakantieadres naar familie en vrienden. Maar wat als een vakantie er nu even niet in zit? Dan ga je op zoek naar wat er in je eigen wijk allemaal voor mooie, bijzondere en grappige dingen te zien zijn!

1) Verkenning, netwerk toekomst - onderzoek

In samenwerking met ArtEZ starten we het lesprogramma 'Groeten uit…' op drie basisscholen. De scholen waar we een pilotproject mee zijn gestart zijn basisscholen De Laarakker in de Laar West, De Laarhorst in de Laar Oost en de Blinkertschool in Elderveld. Tijdens de les vangen we empowerment initiatieven in de wijk, door deze te fotograferen. Doel van de lessen is verschillende ansichtkaarten te maken die de wijk letterlijk positief in beeld brengen en weer op de kaart zetten. De wijk laten zien zoals ze door de leerlingen beleefd en verbeeld wordt. Met dit initiatief willen we kinderen op een positieve manier bewust maken van buurtinitiatieven en burgerkracht in de wijk.

2) Potentieel van het wijkverhaal - ansichtkaarten van de wijk

De meest sprekende ontwerpen zullen tot een ansichtkaart gecompileerd worden en ook daadwerkelijk gedrukt en uitgegeven.

3) In de publieke ruimte omzetten - quotes kunstwerken, exposities enz.

De ontwerpen en de verschillende eindresultaten worden in de wijk en Rozet geëxposeerd. De meest sprekende ontwerpen worden aangeboden aan een kunstenaar die zich erdoor laat inspireren om tot een beeldbepalend, iconisch straatbeeld te komen voor de wijk.

Opening expositie “Groeten uit…”

Beelden Opening expositie “Groeten uit…”