Terugblik Wijkatelier tijdens Wijken voor Kunst

Wijken maandag 25 september 2017

Zondag 24 september vond de 13e editie van het Wijken voor Kunst festival plaats in Klarendal en Sint Marten. Het Wijkatelier was hier ruim vertegenwoordigd met meerdere projecten en kunstwerken van de deelnemers. Zij hadden gewerkt vanuit het thema Zelfportret van de Wijk/de Wijk als Zelfportret.

“Het Wijkatelier Sint Marten/Klarendal ontpopt zich steeds meer tot broedplaats van fascinerend mooi werk.”
(Sikko Cleveringa)

In het Inloophuis waren, zelfs tot in de toiletruimte, werken te bewonderen van deelnemers. Net als bij de Hommel en hofje Nijhoffstraat, andere locaties in de wijk. Dit jaar heeft het Wijkatelier de samenwerking gezocht met andere partijen in de wijk, bijvoorbeeld met VMBO ’t Venster. Coördinator Beer Liedmeier heeft leerlingen gevraagd wat zij leuk en niet leuk vonden aan hun school. De antwoorden vertaalden zich in kunstwerken.

Aan gasten van Villa Klarendal en Het Inloophuis was gevraagd wat of wie de heilige van de wijk voor hen was. Ook deze antwoorden werden vertaald in beeld.

Aan het einde van de middag werden –geheel onverwachts- coördinator Beer Liedmeier en vrijwilligers Judith Mouw en Carry van Bruggen gehuldigd met een bijzondere prijs: De Nationale Grote Roze Koeken Prijs.

Het Wijkatelier neemt komende tijd even vakantie en zal rond november met het nieuwe programma komen.

Contactgegevens

Mieke Hendrikse
Tel: 026 327 23 19
Mieke.hendrikse@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: