Meester Gezel presentatie tijdens de Nacht van de Mode

Wijken donderdag 7 juni 2018

Tijdens de Nacht van de Mode op 9 juni in het Modekwartier, Klarendal Arnhem, presenteren leerlingen van het RijnIJssel college (en st. JAM) hun Meester-Gezel Collectie. In maart is de tweede editie van het project Meester-Gezel Klarendal van start gegaan.

Leren door te doen. Leren door af te kijken. Wat is het Meester-Gezel Principe? Jongeren, die een impuls kunnen gebruiken, participeren in een mode/ontwerp project. De jongeren (Gezel) worden gekoppeld aan een ondernemer (Meester) uit de Arnhemse wijk Klarendal en werken hier 10 x een dagdeel. Het Meester-Gezel traject wordt afgesloten d.m.v. een presentatie tijdens de Nacht van de Mode en een certificaat uitreiking. De bedoeling is dat de jongeren vanuit hun fascinatie een kledingstuk of product gaan ontwerpen en creëren. De Meester leert de Gezel nieuwe vaardigheden & technieken aan, die hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk leren de gezellen hoe zij hun product –het idee daarachter- kunnen verwoorden.

Als gezel ben je jong (van geest) en eigenwijs. Je doet de dingen op je eigen manier. Je past aangeleerde technieken toe.


Partners: Rijn IJssel en Stichting JAM
Dit jaar doen er 7 enthousiaste gezellen mee, via het MBO Rijn IJssel. Daarnaast is een Gezel aan het werk via Stichting JAM, een stichting die zich inzet voor jonge alleenstaande moeders.  De Gezellen van het Rijn IJssel beslissen samen over vorm& kleurstellingen van de collectie. De ontwerpers uit het Modekwartier, zijn niet allemaal fashion ondernemers. Daarom zullen naast kleding ook sieraden, een huisstijl, print én een riem een plek krijgen in de Collectie.

 We zien je graag, zaterdag 9 juni, om 20.00 op de Klarendalseweg 34 om de collectie van de Gezellen te komen bekijken.

Contactgegevens

Mieke Hendrikse
Tel: 026 327 23 19
Mieke.hendrikse@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: