Certificaten Meester/Gezel-project

Wijken donderdag 28 juni 2018

Vlak nadat de deelnemers aan het Meester/Gezel-project in Modekwartier Klarendal hun eigen collectie hadden gepresenteerd tijdens de Nacht van de Mode, kregen de Gezellen op 14 juni hun certificaat uitgereikt in Rozet. Met veel plezier kijken Meesters en Gezellen terug op een vruchtbare periode.


Rijn IJssel en Stichting JAM
Dit jaar zijn er enthousiaste gezellen geworven via het Rijn IJssel. Diverse MBO leerlingen die een opleiding volgen in de mode branche, meldden zich gemotiveerd om van alles op te steken bij de creatieve ondernemers. Daarnaast is er ook een gezel aan het werk gegaan via Stichting JAM, een stichting die zich inzet voor jonge moeders. Alle gezellen zijn tien weken lang eens per week bij hun meesters geweest en hebben gezamenlijk aan een collectie gewerkt; hun eindproducten waren op elkaar afgestemd.

Leren door te doen, leren door af te kijken
Wat is het Meester/Gezel-principe? Jongeren, die een impuls kunnen gebruiken, participeren in een mode/ontwerp- project. De jongeren  (Gezel) worden gekoppeld aan een ondernemer (Meester) uit de Arnhemse wijk Klarendal en werken hier 10 x een dagdeel. Het Meester/Gezel-traject wordt afgesloten d.m.v. een presentatie tijdens de Nacht van de Mode en een certificaat uitreiking. De bedoeling is dat de jongeren vanuit hun  fascinatie een kledingstuk of product gaan ontwerpen en creëren. De Meester leert de Gezel nieuwe vaardigheden & technieken aan, die hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk leren de gezellen hoe zij hun  product  – het idee daarachter – kunnen verwoorden.

Partners
Het Meester/Gezel-project is een samenwerking tussen Rozet, Rijn IJssel, Gemeente Arnhem, Stichting JAM en de ondernemers in het Modekwartier. Kijk terug via:

www.facebook.com/MeesterGezelKlarendal

www.instagram.com/meester.gezel.klarendal

Meer informatie
Meer weten over dit project? Neem contact op met cultuurmakelaar Mieke Hendrikse, via mieke.hendrikse@kunstbedrijfarnhem.nl of 026-327 23 19.

Foto: Zefanja Hoogers


Contactgegevens

Mieke Hendrikse
Tel: 026 327 23 19
Mieke.hendrikse@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: