Bling Bling

 

Wat: Bling Bling
Waar: Klarendal, St. Marten
Wanneer: Maart tot juni 2016

Sinds eind maart werken jongeren uit de wijken Klarendal en St. Marten aan een nieuw designproject in Jongerencentrum De Mix. In acht avonden leren ze moodboards en graphics maken onder begeleiding van twee profs uit het vak.

Creatief ondernemers Mirte Engelhard en Kim van Es begeleiden wekelijks tien tot twintig jongeren (12-18 jaar). Zij dragen hun ambacht van het ontwerpen over aan deze jongeren. De deelnemers kunnen kiezen tussen de workshop 'Fashion' en de workshop 'Graphic Street Art'. In de workshops zetten Mirte en Kim het talent van de jongeren in om tot bijzondere eindproducten te komen. Het worden producten waaraan de jongeren kunnen zien wat zij hebben bereikt met doorzettingsvermogen, samenwerken en individueel talent.

Mirte Engelhard: "De workshop BLING BLING bij jongerencentrum De Mix is super leuk. De meiden werken hard aan hun eigen ontwerpen en de jongens weten hun stoere gedrag om te zetten naar tof artwork. De resultaten zullen tijdens de Nacht vd Mode op 11 juni te zien zijn!"

Dit is een initiatief van Kunstbedrijf Arnhem, Buro Propz, Rijnstad kinder- en jongerenwerk en creatief ondernemers uit de wijk.

Beeldarchief