Nacht van de mode

 

Wat: Nacht van de Mode
Waar: Arnhemse Modekwartier
Wanneer: 11 juni 2016

 

2016: Het Tijdelijk Collectief

Kunstbedrijf Arnhem, Huis van Puck en Nachttheater hebben voor de Nacht van de Mode het Tijdelijk Collectief opgericht. Het Tijdelijk Collectief brengt theaterperformances op de Klarendalseweg, waarbij verhalen uit de wijk de inspiratie vormen. De maakbaarheid van treasures wordt onder de loep genomen. Tableaux Vivants op vergeten plekken, gedichten in kliko’s en schurende performances in overbelichte etalages. Iets is niets en niets is iets.

Terugblik Nacht van de Mode

Oog op Arnhem – Een kijkdoos tijdens de Nacht van de Mode

Eén van de acts tijdens Nacht van de Mode 2016 was de Video Clip Booth. Bezoekers van de Nacht werden uitgedaagd om het nummer Gold Digger van Kanye West te playbacken. Het resultaat zie je in onderstaand filmpje:

2015: Bruidensafari

Kunstbedrijf Arnhem, Huis van Puck, Dansschool Versteegh, kunstenaars Jimmy Deegens, Els Broekman e.a. organiseren samen met de wijkbewoners in Klarendal de Bruidensafari tijdens de Nacht van de Mode op 13 juni 2015. Het was een theatraal trouwfeest vol muziek en dans en heel veel één-nachts-bruiden. Een van de voornaamste doelen van de multidisciplinaire Bruidensafari was om een verbinding te leggen tussen de ondernemers van het Modekwartier en de bewoners van Klarendal. Voor de presentaties werkten wijkbewoners en wijkverenigingen samen met de ondernemers. Dit uitte zich in performances, theatrale beelden, korte theaterscènes, dans, zang en combinaties van deze.