Wijkatelier

 

Wat: Wijkatelier
Waar: Inloophuis St. Marten
Wanneer: Iedere donderdagavond

Wat? In het Wijkatelier van Sint Marten en Klarendal komen bewoners van alle pluimage wekelijks bij elkaar om onder wisselende professionele begeleiding gratis hun beeldende talenten te ontwikkelen. Het programma heeft als rode draad ‘stad-wijk-bewoner’. De lessen worden gegeven door verschillende beeldend kunstenaars die in vier weken een andere techniek en nieuw materiaal introduceren. Verschillende technieken komen aan bod: schilderen, lino snede, sjablonen, houtskool, collages en meer. In elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Volg het actuele programma op Facebook.

Voor wie? Volwassenen. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en krijgt ook persoonlijke begeleiding. “Leven is een wonder. Iedere ademteug, ieder gesproken woord, iedere geboorte, iedere dood. Maar al die wonderen daar valt niet mee te leven, zo door de week. Daarom is er kunst: om weer opnieuw stil te staan bij het wonder dat we er zijn, dat we er samen zijn, dat we hier zijn. Ik zie in de deelnemers groot potentieel en ik vind dat dat kansen moet krijgen”, aldus Berengaria Liedmeier, coördinatrice van het Wijkatelier.

Waar? Op donderdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur in Inloophuis St. Marten (Van Slichtenhorststraat 34).

Kosten? Deelname aan het wijkatelier is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Interesse? Er is ruimte voor meer deelnemers. Iedereen kan erbij en op zijn of haar eigen niveau aan het werk. Je kunt altijd aanschuiven. Wil je eerst meer informatie of je op voorhand aanmelden? Ga naar Facebook of mail Berengaria Leidmeier via beer@solavirtute.nl.

Het Wijkatelier wordt mogelijk gemaakt door Inloophuis St. Marten, Vitale Verbindingen en Kunstbedrijf Arnhem.

Sintmartensonsbeekkwartier.nl over Wijkatelier – april 2017

Tentoonstelling Wijkatelier in Rozet – december 2016

Tekeningen naar de waarneming en vanuit het geheugen.
Gastdocent: Jissel Kerkstra.
Techniek: tekenen met potlood, houtskoolpotlood en pastelkrijt

Gastdocent: Wout Herfkens.
Techniek: sculptuur maken van klei naar aanleiding van alledaagse voorwerpen