Zwerfboekenkast bij het Timmerhuis in gebruik genomen

Wijken dinsdag 27 juni 2017

Maar liefst 18 kinderen uit groep 8 van de Sint Margathaschool in Arnhem bezochten op 2 juni Het Timmerhuis en Drukkerij Gerritsen. In het kader van ‘Verhalen uit de wijk’ versierden zij een zwerfboekenkast en maakten zij striptekeningen.

De helft van de leerlingen maakten stempels uit MDF met gutsen, om ons gloednieuwe zwerfboekenkastje te versieren, die is gemaakt door vrijwilliger Frederik. Het kastje siert trots op de gevel van Het Timmerhuis, en is te gebruiken voor ieder kind dat een boek wil lezen. Het systeem is simpel: Pak er een uit, en zet er een in! Het was een inspirerende middag. De kinderen hadden voor het eerst met stempels gewerkt en er zijn al een aantal boeken meegenomen.

Striptekeningen voor boek ‘Verhalen uit Malburgen’
De andere helft van de klas heeft striptekeningen gemaakt voor het boek ‘Verhalen uit Malburgen’ van Hennie Gerritsen. Samen met verhalen van meer dan 20 kinderen en 20 ouderen uit Malburgen, is er voldoende content om het boekje te vullen. Er volgt een waanzinnig event als het boek gedrukt is, daarover binnenkort meer…

Exposities
Op 21 mei was de opening van een expositie in Het Timmerhuis. Kinderen uit groep 6 van basisschool Het Mozaïek hebben daar hun kunstwerken gepresenteerd aan ouders en vrienden. Er was werk te zien van Kemal, Rian, Ouafae, Elizabeth, Hilla, Alissa, Drissia, Soemeya en Maya.

Kinderen uit groep 5 van basisschool De Spil hebben in het thema: ‘De stijl, mijn stijl’, kleine huizen gebouwd omdat we dit jaar 100 jaar De Stijl vieren. Zij presenteerden dit op zaterdag 10 juni in Rozet. Hiermee krijgen de kinderen de kans om hun eigen werk trots te presenteren in een het stadscentrum. Deelnemende cursisten zijn Cato, Esther, Koert, Janiek, Nona, Nynke, Serhat, Leisha, Amy, en Ruathan.

Meer informatie
Meer informatie over activiteiten in Het Timmerhuis? Stuur dan een mail naar Timmerhuismalburgen@gmail.com

Contactgegevens

Vincent William
tel: 06 - 53 34 51 17
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: