Cultureel seizoen Timmerhuis in volle gang

Wijken woensdag 1 november 2017

‘Als er één locatie in Malburgen Oost-Zuid bekend staat voor leuke activiteiten, creatieve workshops en gezelligheid voor jong en oud dan is het wel Het Timmerhuis’, aldus de website van Malburgen. Het culturele seizoen is er in volle gang.

Het Timmerhuis
Het Timmerhuis is een permanente laagdrempelige locatie in Malburgen, waar bestaande en nieuwe buurtinitiatieven langdurig een eigen plek en uitvalsbasis hebben. In het Timmerhuis komen kinderen met belangstelling voor beeldende kunst en techniek, kinderen die belangstelling hebben voor de natuur en duurzaamheid, kinderen die zich in willen zetten voor het verbeteren van de leefbaarheid van hun wijk samen met hun ouders, bewoners en hun ideeën en plannen in de wijk: een uitdagende buitenschoolse broedplaats voor kinderen, ouders en andere buurtbewoners, om ook naschools te timmeren in de ruimste zin van het woord.

Meedoen staat voorop!
In Het Timmerhuis kunnen kinderen leuke cursussen volgen waarbij vooral met de handen wordt gewerkt. Bij het Timmerhuis maken we gebruik van een strippenkaart waarmee je toegang hebt tot alle activiteiten. Op deze manier kan je naast cursussen ook meedoen met workshops en excursies, die het hele jaar door worden georganiseerd. Heb je zelf een idee voor een cursus? Laat het ons weten en we proberen het samen te organiseren.

Voor wie?
Het Timmerhuis is er voor iedereen die graag wat moois maakt van zijn eigen wijk. We zijn er voor kinderen uit Malburgen, maar ook voor kinderen uit andere delen van de stad. Ouders, opa’s en oma’s, buren en andere helpers zijn ook van harte welkom. Heb je een Gelrepas? Dan kost een strippenkaart veel minder! Voor meer informatie over de betaling en regelingen kun je mailen naar timmerhuismalburgen@gmail.com. Samen staan we sterk! Je vindt het Timmerhuis aan de Akkerwindestraat nummer 29 in de winkelstrip.

Meer informatie
Partners in het Timmerhuis naast kunstenaar Bertus Blom (initiatiefnemer), zijn Kunstbedrijf Arnhem, (o.a.) Basisschool Mozaïek, Rijnstad, KunstLAB en het Kinderwijkteam. Het Timmerhuis wordt ondersteund door de Gelrepas, het Jeugdcultuurfonds en Volkshuisvesting Arnhem.

Foto: Op de Burendag afgelopen september gaf ook Plastic Fantastic gratis workshops: hoe maken we van afval weer iets moois? © Zefanja.nl

Neem voor meer info contact op met cultuurmakelaar Vincent William, via vincentwilliam94@gmail.com of 026-327 23 19.

Contactgegevens

Vincent William
tel: 06 - 53 34 51 17
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: