Afsluiting cultuurtafel Malburgen

Wijken woensdag 22 juni 2016

Op donderdag 16 juni vond de afsluiting plaats van een serie cultuurtafels in het Timmerhuis. Deze cultuurtafels zijn in opdracht van de cultuurmakelaar Malburgen gerealiseerd en ontworpen door vier afstuderende studenten van de opleiding Culturele en Maatschappelijke vorming aan de HAN.

In de afgelopen periode vonden er in totaal vijf succesvolle cultuurtafels plaats. Met de cultuurtafels ontstond er een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners, kunstenaars, professionals in de wijk. Samen brachten zij vragen en ideeën naar voren en werkten die uit in projecten. De bewoners zijn en blijven eigenaar van de projecten, maar worden ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem bij de uitvoering.

Henny Gerritsen is geborgen en getogen in Malburgen en eigenaar van Drukkerij Gerritsen. Hij had het idee om een boek met verhalen van bewoners van Malburgen van vroeger en nu te maken. Dit wordt komend najaar gerealiseerd. Henny had ter afsluiting bloemen meegenomen voor de studenten Annelot Deddens, Jan-Willem Fles, Milja Feije en Vincent William om ze te bedanken voor de gezellige tijd en het meedenken.

De studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben een handleiding geschreven hoe de methodiek ook in andere wijken ingezet kan gaan worden. Met deze innovatieve aanpak zijn de CMV-studenten dan ook afgestudeerd!

Mustafa die boven het Timmerhuis woont kwam na afloop nog lekkere hapjes brengen. Vers gemaakt door zijn vrouw en nog warm uit de oven. Mustafa moest zelf helaas wachten tot zonsondergang vanwege de Ramadan die net is begonnen. Mustafa, ook heel veel dank voor het gebruik van je internet in het Timmerhuis! En natuurlijk ook een dank aan Shirley van Sama Sama voor de catering!

Contactgegevens

Vincent William
tel: 06 - 53 34 51 17
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: