Ontwikkelingen Timmerhuis

Wijken dinsdag 20 december 2016

In Het Timmerhuis in Malburgen is van alles te doen. Zo zijn er timmercursussen voor kinderen en binnenkort ook voor volwassenen, is er een bijenhotel gemaakt en worden er rondleidingen en workshops gegeven.

Op 30 november maakten de leerlingen van groep 5 van de Sint Margarethaschool een uitstapje naar Het Timmerhuis en Drukkerij Gerritsen. Zij hebben eerst Sinterklaas pakjesboten getimmerd en daarna kregen ze een korte rondleiding in de drukkerij. De kinderen waren hartstikke enthousiast. In de drukkerij verwonderden ze zich volledig over de machines en de snelheid waarmee die kunnen drukken. Hennie Gerritsen, initiatiefneemster van het boek 'Verhalen uit Malburgen' heeft vervolgens met de kinderen verhalen over de buurt uitgewisseld voor haar boek.

Verder volgden zes leerlingen van basisschool Het Mozaïek de afgelopen tien weken een timmercursus bij kunstenaar en buurtbewoner Bertus Blom. Ramazan, Ayoub, Yasmine, Souleyman, Kay, Rayyan en Sara hebben allemaal een eigen meubel ontworpen en getimmerd. Hun werk was onder de titel ‘Droommeubels’ van 11 t/m 16 december in Het Timmerhuis te zien.

Ook leuk is dat kinderen uit de wijk een bijenhotel hebben getimmerd, bedoeld voor de tuin achter de Akkerwindestraat. Het bouwen van dit bijenhotel is belangrijk, omdat de bijtjes hier kunnen overwinteren en er elders in de buurt hiervoor weinig geschikte plaatsen zijn. Op 6 december is dit bijenhotel geplaatst in de tuin.

Tot slot wil Het Timmerhuis in de nabije toekomst ook timmercursussen gaan aanbieden voor volwassenen. Het blijkt namelijk dat ouders zelf ook graag aan de slag willen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Het Timmerhuis is te vinden aan de Akkerwindestraat, in de winkelstrip tussen het Bruishuis en Akker71.

Let op: buurvrouw van Het Timmerhuis Hennie Gerritsen is nog steeds op zoek naar verhalen van volwassenen en kinderen over de buurt voor haar wijkboek. Die verhalen kun je opsturen naar info@drukkerijgerritsen.nl.

Contactgegevens

Vincent William
tel: 06 - 53 34 51 17
vincent.william@kunstbedrijfarnhem.nl

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: