Kijkje in de keuken van hedendaags dansgezelschap van Jens van Daele

Onderwijs dinsdag 26 juni 2018

Docentenmeeting 20 september

Op 20 september aanstaande, van 16:00 tot 17:30 nodigt dansgezelschap Jens van Daele docenten (CKV, dans, bewegingsonderwijs) en cultuurcoördinatoren uit voor een kijkje in de keuken. Bekijk de repetitie van de cast en laat je volledig informeren over het gezelschap en de educatiemogelijkheden.

Het educatieaanbod sluit aan bij CKV nieuwe stijl en biedt invulling aan de domeinen Verbreden, Verdiepen en Verbinden. Er worden situaties gecreëerd die zich goed lenen voor het aansnijden van de dimensies schoonheid/lelijkheid, wat de bedoeling is van de choreograaf (amusement/engagement) en hoe hij zich verhoudt tot de cast (individueel/coöperatief). Het gezelschap toert ieder jaar met een multidisciplinaire productie door het land en ontvangt klassen van uiteenlopende scholen, van voortgezet onderwijs, ROC tot amateurdansscholen. Het educatietraject wordt afgestemd op de behoeften en het niveau van de leerlingen. Binnen het VO richten we ons op de bovenbouw, danservaring is niet nodig!

Een bezoek aan het theater draagt bij aan de ontwikkeling van de identiteit en creativiteit en geeft jongeren de mogelijkheid zich te laten meevoeren in hun eigen verbeelding. Dit educatietraject draagt hieraan bij door ontmoeting vooraf, met het energieke bewegingsmateriaal uit de voorstelling aan de slag te gaan en door handvatten aan te reiken middels prikkelende werkvormen. Deze combinatie van educatie en het voorstellingsbezoek maakt dat jongeren op hun gemak in de zaal zitten, geïnteresseerd zijn in wat ze zien en daarna vaak goede vragen stellen. De dansworkshop is al jaren een succes en de inleiding en reflectie is hierin een gewaardeerde activiteit.

Naast kennismaken en informeren, gaat het dansgezelschap 20 september graag in gesprek met docenten en cultuurcoördinatoren over de behoeften vanuit school en hoe ze daar goed op kunnen aansluiten. Meld je aan via e-mail om op de hoogte gehouden te worden van de planning en de locatie.

Contactpersoon
Renée van Bussel, tel. 06 – 4129 8282
educatie@jensvandaele.com
Bekijk de website