Cultuurprogramma’s op 9 Arnhemse scholen, wie volgt?

Onderwijs donderdag 22 november 2018

De afgelopen jaren hebben basisschool De Arabesk, De Schatgraaf, De Sterrenkring, Het Jongleren, Jan Ligthartschool, Kunstrijk, Het Klinket, Toermalijn, en SBO De Horizon hard gewerkt om cultuureducatie een vaste plek te geven binnen hun onderwijs.

Sommige scholen ontwikkelde een leerlijn kunst en taal, andere koppelde de kunstvakken aan wereldoriëntatie. Alle leerkrachten werden getraind in het geven kunstvakken. Het resultaat?
- Scholen die werken met doorlopende leerlijnen.
- Leerlingen die meer verbeeldingskracht en creativiteit ontwikkelen, hun talenten kunnen ontdekken, een positiever zelfbeeld ontwikkelen, probleemoplossend kunnen halendelen en beter samenwerken.
- Leerkrachten die met meer vertrouwen de kunstvakken geven, meer samenhang ervaren tussen de kunstvakken en de andere vakken uit het dagelijkse lesprogramma.

Resultaten waar de deelnemende scholen trost op kunnen zijn! Het afscheid van deze scholen biedt de mogelijkheid aan andere scholen om in te stromen. Basisschool De Wijzer, SBO de Klaproos, De Gazelle en Parcivalschool zijn al begonnen. Ook IKC De Klimboom, Confetti en Ibn-i Sinaschool staan in de start blokken.

Heb je interesse om deel te nemen? De laatste inschrijfronde is nog geopend!

Je kunt voor meer informatie ook contact opnemen met Miriam van Meer: Miriam.vanmeer@rozet.nl