Vooraankondiging: De Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’ komt er aan!

Onderwijs donderdag 22 november 2018

Hij is bijna klaar: de Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’. De scheurkalender is ontwikkeld voor de groepen 5 t/m 8, die dankzij de kalender meer te weten komen over kunst en cultuur in Arnhem. Tussen Sint en Kerst ontvangt elke basisschool in Arnhem een gratis inlogcode!

Op de Pleyroute staat een groot blauw kunstwerk. Dansend Vierkant is de titel van dit kunstwerk. Is het je opgevallen als je over de N325 Arnhem in of uit rijdt? Vast wel. Maar weet je ook waarom dit kunstwerk Dansend Vierkant heet, waarom voor deze kleur blauw is gekozen en waarom dit kunstwerk op deze plek staat? In de Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’ lees je alle antwoorden.

Gratis inlogcode
Tussen Sint en Kerst ontvangt elke school de inlogcode van de Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’ waarin je alles te weten komt over kunst en cultuur in Arnhem, speciaal voor de groepen 5 t/m 8. Kröller Müller Museum, Museum Arnhem, Openluchtmuseum, Museum Bronbeek en Rozet hebben met elkaar twaalf kalenderbladen ontwikkeld.

Laat je verrassen
De scheurkalender is ontwikkeld voor het digibord en is gratis te gebruiken. Met een wachtwoord kun je inloggen en zie je twaalf kalenderbladen. Klik aan waar je interesse ligt en laat je samen met de kinderen verrassen. Het vraagt weinig tot geen voorbereiding voor jou als leerkracht. Samen met je leerlingen doorloop je alle items. Met kijkvragen, weetjes, filosofische vragen, extra doe opdrachten en filmpjes kom je meer te weten over bijvoorbeeld het Dansend Vierkant, Dick Ket of het Arnhems Meisje.

De eerste Digitale Scheurkalender is ontwikkeld door het Kröller Müller Museum. In 2015 hebben zij daarmee de Museumeducatieprijs gewonnen. Het prijzengeld wat daarbij hoorde heeft het museum ingezet om andere partijen hun eigen Digitale Scheurkalender te ontwikkelen.