Doe mee met de Nederlandse Kinderjury

Onderwijs donderdag 22 november 2018

Kinderjury 2018 was een groot succes. Dankzij deze leesbevorderingsactiviteit kwamen leerlingen in aanraking met de nieuwste boeken en werd er veel door ze gelezen. Ook leerkrachten waren enthousiast over de Kinderjury.

Daarom bieden we ook in 2019 De Nederlandse Kinderjury weer aan als leesbevordering voor leerlingen in groep 5. Een combinatiegroep 4/5 of 5/6 kan natuurlijk ook.

De aftrap wordt gedaan door een leesconsulent met een boekpromotie in de klas. Er worden drie mooie boeken gepresenteerd, waarvan de groep er één mag houden. Daarnaast krijgt de groep een kist met tien boeken waarop gestemd kan worden voor het beste kinderboek van het jaar 2018. Van begin maart tot eind april krijgt de groep elke week digitaal een vraag over de Kinderjury of een boek. Er zijn ook bonuspunten te behalen. De groep met de meeste punten wint de wisseltrofee en de schoolprijs van €100. De Kinderjury wordt in juni feestelijk afgesloten met een feest, waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

Er kunnen maximaal 20 groepen aan dit project deelnemen. Vol = vol, dus geef je snel op! Aanmelden kan t/m 8 februari 2019.

Dit project kost €45 per deelname.