Inspirerende december voorstelling en workshops

Onderwijs donderdag 22 november 2018

Zijn jullie matchingsgelden nog niet volledig besteed? December is een prachtige maand om een mooie voorstelling of een inspirerende winterworkshop in te kopen.
We hebben vast een voorselectie gemaakt. Uiteraard geeft je consulent graag advies op maat.

Sinterklaas:

- Theater Lapstok: Pakjespaniek
- Poppentheater Jacobus Wieman: Het boek van Sinterklaas
- Muzimo: Koos en Saar bakken pepernoten
- Theater KwadraaT: Sinterklaas en de verdwenen pakjes
- Sintband – De Later als je Groot Band
- Theater Troef: Troef en de verdwenen verlanglijstjes
- Ton Meijer: Aadje viert Sinterklaasfeest
- Hakim: Stage bij de Sint
- Samba Salad: Sinterklaas is de baas

Kerst:

- Poppentheater Jacobus Wieman: Kabouterkerstavontuur
- De Vliegende Koffer: Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap
- Kerstband – De Later als je Groot Band, Kersteditie
- Sesamstraatacteurs: De sneeuwpop, de kabouter en het schaap met de koude voeten
- Saskia Daniels: een prachtig cadeau


Theater Lapstok: Pakjespaniek

In de pakjespaniek vindt Sinterklaas dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Piet Paniek vindt het spannend, maar als hij zijn pietendiploma wil behalen, dan moet hij het gegeven pakketje van Pien bezorgen. Onderweg raakt hij door de zenuwen het pakket kwijt en vraagt hij om hulp van de kinderen. Dat helpt natuurlijk! Pakjespaniek is een leuke, interactieve voorstelling, waarbij angsten overwinnen centraal staat. Theater Lapstok speelt muzikaal poppentheater met mooie zelf geschreven verhaaltjes en liedjes voor jonge kinderen.

Leeftijd: Basisonderwijs groep 1 t/m 4 en voor peuters (3+)  
Prijzen: MINI – 40 minuten / zonder techniek
Eén voorstelling: €500,- | 75 leerlingen, €600,- | 100 leerlingen
Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie €850,- | 75 leerlingen - €1000,- | 100 leerlingen
Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief BTW (lage tarief)

Contactgegevens: dionne@theaterbureaufrijns.nl | www.theaterbureaufrijns.nl

[naar boven]


Poppentheater Jacobus Wieman: Het boek van Sinterklaas

Vrolijk poppentheater waarin alle belangrijke attributen zoals het boek van Sinterklaas, de boot, de mijter, de stoel, Sints baard en staf een rol spelen. En Sinterklaas? Komt die ook of wordt het een voorstelling met ‘Sinterkoos’? Naast vele bekende liedjes leren de kinderen nog een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt Sinterklaaslied. Met deze grappige voorstelling worden de spannende weken in aanloop naar 5 december een feestje!

Leeftijd: Basisonderwijs groep 1 t/m 4 en speciale versie voor peuters (2+)
Prijzen: Eén voorstelling: €650,- | 100 leerlingen - Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie
€1050,- | 100 leerlingen. Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief BTW (lage tarief)

Contactgegevens: dionne@theaterbureaufrijns.nl | www.theaterbureaufrijns.nl

[naar boven]


Muzimo: Koos en Saar bakken pepernoten

Koos en Saar gaan Sinterklaas een handje helpen. Ze bakken pepernoten, versieren de kamer van de Sint en ze leren hoe je op een dak balanceert en hoe je cadeautjes inpakt. Maar alles op zijn clowns, want Koos en Saar zijn twee super clowns. Aan het eind van de voorstelling krijgen alle kinderen een paar pepernoten van Koos en Saar, die ze tijdens de voorstelling hebben 'gebakken'.

Duur 45 minuten - Er kunnen ook 2 voorstellingen na elkaar gespeeld worden, max. 120 ll. per voorstelling (afhankelijk van de ruimte) € 650,- per voorstelling.

Saraja de Jonge sarajadejonge@yahoo.com

[naar boven]


Theater KwadraaT: Sinterklaas en de verdwenen pakjes

'Sint en de verdwenen pakjes' 
Sinterklaas heeft met kerst van zijn goede vriend de Kerstman een toverstaf gekregen. Nu kan Sint zelfs zonder Pieten overal cadeautjes bezorgen! Maar dan blijkt er een cadeautjesdief rond te sluipen. Sint roept de hulp in van Haas, die meteen zijn speurneus opzet. Lukt het Haas om samen met alle speurneuzen in de zaal het mysterie van de verdwenen pakjes te ontrafelen?
Betoverend en spannend jeugdtheater met grote oogstrelende poppen in een mooi decor.

We komen 2,5 uur voor aanvang om op te bouwen. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop hebben we 1,5 uur nodig om af te bouwen en op te ruimen. We zorgen zelf voor licht en geluid. We geven de voorkeur aan een redelijk verduisterde ruimte. We hebben 3 contactpunten nodig.

Prijs € 585,- per voorstelling. tweede en derde voorstelling op de zelfde dag op de zelfde locatie € 375,-

Theater Kwadraat - Annette Albers 06-51248808 - www.theaterkwadraat.nl - info@theaterkwadraat.nl

[naar boven]


Sintband – De Later als je Groot Band

Wat is er nou leuker dan dat de Sint ontvangen wordt met een live band. Dit jaar bieden wij voor het Sinterklaasfeest de Sintband aan. De band bestaat uit 5 professionele muzikanten die samen met de school een onvergetelijk Sinterklaasfeest neerzet. De band speelt het hele repertoire van de muziek van de Goedheiligman. Van de echte klassiekers tot de moderne hits. Uiteraard speelt de Sintband geheel passend in het programma dat jullie als school hebben gepland. 
De laatste jaren hebben meerdere scholen al positieve ervaringen opgedaan met de band. We hopen dit jaar ook de andere scholen blij te kunnen maken. De komst van de band is geheel op maat van de school. Alles kan worden overlegd!

Leeftijd: 4-12 jaar
Aantal leerlingen 200 per voorstelling
Duur: 45 minuten (maximaal 3 keer op dezelfde locatie)

Prijs 1E, 2E, 3E VOORSTELLING 1.732,- / 1.852,- / 1942,- (ALL-IN)

https://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/518771/honderden-kinderen-genoten-tijdens-de-derde-editie-van-sint-voor-elk-kind.html

[naar boven]


Theater Troef: Troef en de verdwenen verlanglijstjes

Tijdens deze voorstelling gaan we met de kinderen op onderzoek uit. Waar zijn toch de verlanglijstjes van de bewoners van ‘De Liedjesflat’ gebleven? We bellen aan bij de grote flat die midden op het podium staat. Achter elke deur bevindt zich een bewoner met een eigen verhaal. Met behulp van Sinterklaas komen we er langzaam maar zeker achter wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Tijdens de voorstelling zijn eigen liedjes te horen, maar vooral veel bekende Sinterklaasliedjes, zodat iedereen mee kan zingen. We spelen deze liedjes op contrabas en gitaar.

Duur voorstelling: circa 50 minuten
Interactieve voorstelling voor groep 1 t/m 4 in aula of speelzaal
€ 395,- per voorstelling

Troef Theater – Telefoon  06 24857903 - troef-theater@outlook.com

[naar boven]


Ton Meijer - Aadje viert Sinterklaasfeest

In de afgelopen jaren zijn er alweer drie verschillende voorstellingen ontstaan van de drie succesvolle boeken rond de avonturen van de kleine, lieve Aadje piraatje. Ton heeft een groot boek laten maken van dit miniboekje wat al jaren enorm verkoopt voor Sinterklaas. In deze interactieve vertelvoorstelling zal Ton een aantal verhalen vertellen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het Sinterklaasverhaal. Ook zingt hij verschillende Sinterklaasliedjes met de kinderen. Laat de kinderen verkleed als piraat komen, want aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraten spelen.

In de verte zien ze het schip van Sinterklaas naderen en dat schip entert voor de verandering eens het schip van de piraten. Alleen Aadje is niet bang voor Sinterklaas maar de rest van de heren blijken hun tong te zijn verloren en durven pas te zingen als Sinterklaas al lang uit zicht is verdwenen. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee.

De boeken zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat en de illustraties zijn van Sieb Posthuma, hij ontving in 2012 een gouden penseel voor beste illustrator. Deze voorstelling speelt al een aantal jaren met veel succes door het land in de weken voor Sinterklaas. Ton speelt Aadje met leden van het Nederlands Philharmonisch orkest en heeft de voorstelling gespeeld in China, Oman, Dubai, Frankrijk en Singapore.

https://vanaf2.nl/voorstellingen/644173/

Prijs: €550 (1x) of 850,- (2x) uitkoop excl. 10% AR en excl. BTW

[naar boven]


Hakim: Stage bij de Sint

Hakim gaat op stage bij Sinterklaas om goocheltrucjes te leren bij de goochelpiet. Maar eerst moet hij laten zien wat hij kan. Dan krijgt hij een diploma van de Sint persoonlijk. Als hij het goed doet natuurlijk. 

Hakim, is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater-en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen.

Een feest is pas echt een feest als Hakim is geweest!

https://vanaf2.nl/voorstellingen/644350/

Prijs € 900,- uitkoop excl. BTW

[naar boven]


Samba Salad: Sinterklaas is de baas
Een feestelijk concert met swingende en wereldse liedjes.

Sinterklaas komt onderweg naar het feest behoorlijk wat obstakels tegen, lukt het hem om ons op tijd te bereiken? Geheimzinnige boodschappen van de Sint bereiken ons op verrassende wijze tijdens de voorstelling.

De spanning wordt afgewisseld met muziek en theaterpret over o.a. op reis gaan, verdwalen, fietsen zonder zijwieltjes en bellenblaas. Enkele bekende Sinterklaas-liedjes zijn gestoken in een swingend Zuid Amerikaans jasje. De Sint krijgt natuurlijk een feestelijk onthaal met een aanstekelijke, dansbare en eenvoudig mee te zingen Sinterklaas-samba.

Een vrolijke en toegankelijke mengeling van Spaans-, jazz- en Zuid Amerikaanse muziekstijlen en grappige Nederlandse teksten met ruimte voor spontane interacties met de kinderen en aanwezige Sint en Pieten.

Het programma is overigens helemaal niet afhankelijk van de aanwezigheid van het Spaanse gezelschap maar fijn als Sinterklaas erbij kan zijn.  Het is natuurlijk ook wel prima als er een paar leuke Pieten zijn waarmee er vooraf wat eenvoudige afspraken gemaakt kunnen worden om de pret te verhogen en wat suikergoed uit te delen in de finale met de ‘suikergoedsamba’.

‘Belangrijkste kenmerk van Samba Salad is dat al hun voorstellingen ook echt een feestje zijn. Het spelplezier spat er vanaf en dat heeft z’n weerslag op het publiek’,

Marla Klein, Telegraaf .

Prijs kwintet € 1400,- excl. Btw

https://vanaf2.nl/voorstellingen/644205/

info@vanaf2.nl -020 6366860 - www.vanaf2.nl – Contactpersonen Saskia Postma Saskia@vanaf2.nl - Toos Vos toos@vanaf2.nl

[naar boven]


Poppentheater Jacobus Wieman: Kabouterkerstavontuur

Het is Kerst in de poppenkast! Snuitertje neemt een zelfgemaakte kerstboom mee als hij bij zijn kabouterneefjes gaat logeren. Die valt jammer genoeg niet in de smaak en de neefjes gaan samen met hun oom een nieuwe boom zoeken in het bos. Snuitertje krijgt de belangrijke taak om op het huis te passen. Als dat maar goed gaat….

Kabouterkerstavontuur is een warme kerstvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond, een gemene heks en een zelfgemaakte kerstboom. En natuurlijk een goede afloop!

Leeftijd: Basisonderwijs groep 1 t/m 4  
Prijzen: Eén voorstelling €650,- | 100 leerlingen - Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie €1050,- | 100 leerlingen. Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief BTW (lage tarief)

Contactgegevens: dionne@theaterbureaufrijns.nl | www.theaterbureaufrijns.nl

[naar boven]


De Vliegende Koffer: Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap – Kersteditie

Ollie Trollie houdt van kerst. Dan leest zijn lieve oma Hillie Trol hem voor en daarna vieren ze trollenkerst. Het boek van oma gaat over Mannetje Lampenkap die op kerstavond alle lampjes pikte. ‘Bestaat hij echt?’ vraagt Ollie. En dan verdwijnt het kerstlichtje van oma. Gaat de trollenkerst nu niet door? Ollie gaat op zoek. Op zoe naar het verdwenen kerstlichtje en … Mannetje Lampenkap.  Onderweg ontmoet de kleurrijke figuren  Glitter Glimworm en kapitein Blauwbaard.

Prijs: € 545,00 (dit is inclusief reiskosten en BTW en 1 prentenboek van Ollie Trollie), 2e voorstelling op dezelfde datum/locatie: € 375,00.
Groepen: 1 t/m 3, groepsgrootte: 100-120 leerlingen (afhankelijk van de beschikbare ruimte).
Contactgegevens: De Reus Totaal Impresariaat, Sigrid de Reus, www.dereustotaal.nl e-mail: info@dereustotaal.nl, telefoon: 010 8224353 of 06 18535316

[naar boven]


Kerstband – De Later als je Groot Band, Kersteditie

Een warm, origineel en onvergetelijk kerstfeest op school vieren? Dat kan met de kerstband. 
Met de band maakt u het kerstfeest compleet en creëert u wellicht een mooi moment om het kerstfeest samen met de ouders en de kinderen te vieren of natuurlijk alleen met de leerlingen op school. Uiteraard is de Kerstband net als de Sintband op maat te boeken. In overleg met de school zal het repertoire worden doorgesproken. De band welke uit 5 professionele muzikanten bestaat speelt zowel het hedendaagse als het traditionele kerstrepertoire.
De komst van de band is geheel op maat van de school. Alles kan worden overlegd.

Leeftijd: 4-12 jaar
Aantal leerlingen 200 per voorstelling
Duur: 45 minuten (maximaal 3 keer op dezelfde locatie)
Nodig: n.v.t. de band neemt alles zelf mee. In het theater wordt er gebruik gemaakt van de aanwezige installatie

Prijs 1E, 2E, 3E VOORSTELLING 1.732,- / 1.852,- / 1942,- (ALL-IN)

link: https://www.youtube.com/watch?v=2gcJT6HMctM&t=2s

Jeroen Jesse - E jeroenjesse@iudk.nl - T 030-7115105 - W www.iudk.nl

[naar boven]


De sneeuwpop, de kabouter en het schaap met de koude voeten

Sesamstraat acteurs spelen

Het is koud. Midden in de winter. De sneeuw komt in grote vlokken uit de hemel vallen. Alles is wit. Zoiets heeft kabouter nog nooit gezien. Hij maakt 2 hele grote sneeuwballen en zet ze op elkaar.

Dat is leuk. Het lijken wel een buik en een hoofd. Maar dan krijgen de buik en hoofd praatjes en heeft de kabouter geen moment rust meer. Hij moet rollen, rennen, vliegen en…o, wat is het koud! Maar dan komt schaap. Kan die hem helpen?

Een spannend, vrolijk en vooral warm wintersprookje (ook zeer geschikt in de lente) is voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Renee Menschaar en Lot Lohr spelen al sinds heugenis in Sesamstraat. Al een paar jaar maken ze met succes voorstellingen voor scholen, bibliotheken en kleine theaters.

https://vanaf2.nl/voorstellingen/644208/

Prijs: € 600,- excl. BTW

[naar boven]


Saskia Daniels: een prachtig cadeau

In dit project gaan de leerlingen ‘een prachtig cadeau’ maken. Naar aanleiding van het prentenboek ‘Een prachtig cadeau’ en een korte introductie over ‘een cadeau’ gaan de leerlingen zelf een prachtig cadeau maken voor iemand.
Elke leerling krijgt een envelop met 2 kaartjes, hierop maken we het cadeau, op het andere kaartje schrijven we op voor wie en waarom. De envelop gaan we versieren en kan open of dicht- geplakt op de bladzijde. Alle bladen met de enveloppen worden in een boekvorm gebundeld.
Zo heeft elke groep ‘een prachtig cadeau boek’ met van elke leerling een cadeau voor iemand erin. 

discipline: beeldend 
duur: 1 uur per groep 
groep: 3 t/m 8 
richtprijs: €175 per groep (maximaal 30 leerlingen)

Sluit aan bij thema’s als: Kinderboekenweek/verjaardag/feest.

[naar boven]