Plastic Soep op School?

Onderwijs donderdag 22 november 2018

Rozet staat van 11 februari tot 8 april in het teken van duurzaamheid. Is duurzaamheid op jouw school ook een belangrijk thema? Doe dan mee aan (een van) onze activiteiten voor het basisonderwijs.

In zeeën en oceanen drijft een enorme plastic soep. Plastic is functioneel en mooi, goedkoop en gemakkelijk toe te passen, maar ook nauwelijks afbreekbaar. En dat geeft problemen. De stad Arnhem ligt aan de Rijn, een rivier die in directe verbinding staat met de Noordzee. Via de rivier stroomt veel plastic naar zee.

Rozet en Stichting De Groene Vos zijn er samen met een aantal partners in geslaagd de spraakmakende internationale tentoonstelling ‘Out to sea?’ naar Arnhem te halen.

De tentoonstelling: Out to sea? The plastic garbage project Zurich(MOA).
Aan de hand van het motto reduce, reuse, recycle worden in de tentoonstelling mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.

Aanvullend exposeren (Arnhemse) kunstenaars hun kijk op de plastic thematiek.

Educatie: workshops en activiteiten.
Om de vertaling naar de eigen leefwereld te maken, worden rondom de centrale tentoonstelling activiteiten georganiseerd voor het basisonderwijs. Hierbij wordt gericht ingezet op bewustwording en op plastics in de kunsten.

Op dit moment zijn de workshops en rondleidingen volop in ontwikkeling.

Wilt je op de hoogte blijven van de mogelijkheden voor jouw school stuur een email ovv plastic soep aan carla.witjes@rozet.nl 

Beeld: Jelijn Verhoeven
Foto van vogel: Chris Jordan