Adopteer een tijdvak en ontdek de schatten van de Rijnstad!

Onderwijs maandag 26 november 2018

Wil jij graag de geschiedenis tot leven laten komen en daarin samenwerken met met wetenschappers en experts? Dan is dit je kans! Doe mee met het project ‘Adopteer een tijdvak’ en ontwikkel samen met Erfgoedcentrum Rozet inspirerend lesmateriaal bij een zelfgekozen tijdvak.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat het Erfgoedcentrum in Rozet vol ligt met verborgen schatten? Oude potten en kannen, zilverwerk, oude boeken, de Atlas van Blaeu en nog veel meer. Prachtig materiaal waarmee de kinderen zelf creatief aan de slag kunnen gaan binnen hun gekozen tijdvak. Voor elk tijdvak is materiaal, een wetenschapper en expert voor handen. Hoe we het beste creatief aan de slag kunnen en welke inhoudelijke doelen we daarmee bereiken, dat ontwikkelen jullie samen met die wetenschapper en expert.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een regeling waarbij instellingen en scholen subsidie kunnen aanvragen voor projecten die Erfgoededucatie vernieuwen en verbeteren. Rozet zal de subsidie aanvragen en regelt daarmee de financiering van het project.

Klinkt interessant? Vraag naar meer informatie of meld je direct aan bij Miriam van Meer: Miriam.vanmeer@rozet.nl

Maximaal 3 Arnhemse scholen komen in aanmerking voor dit traject. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 december 2018.

Wat is co-creatie?
Co-creatie is een vorm van samenwerking tussen school en cultuuraanbieders. Het eindresultaat van co-creatie is altijd uniek. Er wordt iets nieuws gemaakt, waarbij je het beginpunt samen afstemt en de weg naar het eindpunt een avontuur is. Uitgangspunt van de co-creatie is de exacte vraag en behoefte van de school. Co-creatie leidt tot betere producten die écht op de vraag van de school zijn toegespitst en daarmee bijdragen aan de verankering van kunst- en cultuureducatie in het curriculum van de school.

Beeld: Eva Broekema