Ontmoeten donderdag 26 april 2018
Op donderdag 26 april organiseert Kunstbedrijf Arnhem weer een Kunstcafé in Rozet. Marleen Aalders, kunsthistorica, houdt deze ochtend een lezing over het onderwerp Manuscripten en illuminaties. Een lezing waarin, geïllustreerd met beelden, in het kort iets wordt verteld over het ontstaan en de functie van deze gebruikskunstwerken. Ook zal Sonja Scholten, sociaal geograaf en bij velen inmiddels bekend als reisleidster bij de Kunstcafé’s…
Ontmoeten donderdag 17 mei 2018
Op donderdag 17 mei gaat het tijdens het Kunstcafé in Geitenkamp over de Saksen-Weimar Kazerne. We gaan het hebben over het ontstaan van de gebouwen, de militaire gebruikers en wat er allemaal gebeurde in de tijd dat de panden daadwerkelijk een kazerne vormden.Voorafgaand aan de presentatie speelt Gerda Reijnders op trekharmonica.
Ontmoeten donderdag 17 mei 2018
We hebben weer een Kunstcafé On Tour gepland! Op donderdag 17 mei 2018 gaan we naar het Ruhrgebied in Duitsland om ons daar een dag onder te dompelen in kunst en cultuur. Hieronder leest u alles over het programma en hoe u zich kunt aanmelden. Kunst und KohleDit jaar stopt Duitsland definitief met de winning van kolen. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar juist doordat in het Ruhrgebied op zo’n grote schaal mijnbouw is bedreven, is er anno nu zo veel kunst en cultuur…
Ontmoeten donderdag 24 mei 2018
Op 24 mei organiseert Kunstbedrijf Arnhem een Kunstcafé in het T-Huis in Presikhaaf met als onderwerp Kunst in het Stedelijk Groen in Arnhem en met name in Park Sonsbeek. Een vertegenwoordiger van Molenplaats Arnhem, Gerard Herbers, neemt ons mee in een verhaal over Park Sonsbeek en de kunst in het park. Ook andere Arnhemse parken en hun kunst en cultuur komen aan bod. De muziek wordt verzorgd door Kees Hilhorst, viool.
Ontmoeten donderdag 31 mei 2018
Deze ochtend hebben we een bijzondere gast: Klaas Gubbels, beeldend kunstenaar én inwoner van Arnhem. Klaas is bij velen vooral bekend van zijn koffiepotten en tafels, maar zijn werk omvat veel meer. Tijdens het Kunstcafé vertelt hij over zijn werk en zijn leven. De muzikale inbreng wordt verzorgd door Pier Borkent, jazztrompettist. Hij neemt een begeleider op piano mee.
Ontmoeten donderdag 28 juni 2018
Het Kunstcafé is er om te genieten van een kop koffie met een concert, lezing of presentatie en om andere kunstliefhebbers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Zodra de inhoud van dit Kunstcafé bekend is, leest u dat hier.