Ontwerpen voor de Toekomst op INNOVATE

Over kunstbedrijf donderdag 15 september 2016

INNOVATE:Arnhem

Het hele weekend zijn er tientallen vernieuwingen, technologische ontwikkelingen en toepassingen van creativiteit  te zien, horen, voelen en vooral te ervaren. Bezoek de acht werelden van Mobiliteit, Design, Energie, Wonen, Sport & Voeding, Digitaal, Makers en Groen en ervaar waar Arnhemse toekomstmakers mee bezig zijn! Bekijk het hele programma op www.innovatearnhem.nl.

Datum: 1 oktober 2016 van 10.00 tot 17.00 uur en 2 oktober 2016 van 12.00 tot 17.00 uur

Waar: in Rozet en op zaterdag ook op Industriepark de Kleefse Waard (IPKW)

Ontwerpen voor de Toekomst

Rozet staat helemaal in het teken van creatie en innovatie. INNOVATE is in het gebouw! Ontdek het nieuwe maken met digitale technologie zoals 3D ontwerpen en printen, Robotica, Augmented Reality en Video Mapping! Onder de noemer van DigiLab is op zaterdag en zondag op dat vlak van alles te zien, te doen en beleven. Doe ook mee met het Stadslab en ontwerp jouw toekomstige leefomgeving.

Stadslab

Bij het StadsLab dagen we jeugd, jongeren en volwassenen uit om mee te denken en te werken aan duurzame oplossingen voor taaie vraagstukken  in onze eigen leefomgeving. Hoe kunnen we als dwarskijker en ontwerper duurzame oplossingen maken voor concrete uitdagingen in onze eigen leefomgeving? Wat kunnen we meenemen en gebruiken uit de werelden van kunst, wetenschap en techniek? Op 12 uur starten teams aan uitdagingen uit o.a. Malburgen, Presikhaaf en Klarendal. Ook in KunstLab gaan deelnemers aan de slag met een uitdaging: een nieuw stationsplein. Om 15.30 uur worden de uitkomsten publiek gepresenteerd en besproken. De Stadslabs bevatten zowel fictieve als werkelijke uitdagingen of ‘challenges’. Na INNOVATE krijgen de challenges een vervolg in de verschillende wijken.

Datum: zondag 2 oktober 2016 van 12.00 tot 17.00 uur
Waar: in Rozet, Plein op 3
Kosten: gratis toegankelijk