Op de agenda in Presikhaaf

Wijken woensdag 14 oktober 2015

De komende periode staan er weer leuke dingen op de agenda! Het lichtjesfeest, Kunsmake, een theatercursus en Spatie indoctrinatie… Wil je weten wat er precies gaat gebeuren?

We gaan weer Kunsmake!

Yes, het seizoen is weer begonnen! Na de zomervakantie is het ook weer tijd voor Kunsmake! Elke 3e woensdag van de maand zijn er verschillende kunstenaars die met jullie aan de slag gaan.

Dit keer worden de lessen gegeven door Helen Zeru, een kunstenares uit Ethiopie. Zij woont en werkt dit jaar in Presikhaaf als beeldend kunstenaar in Motel Spatie.

De eerste les is op woensdag 21 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur op Locatie Spatie. We gaan dan echte magazines knippen en plakken, maar ook kopiëren we de magazines. Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Marije@motelspatie.nl. Tot 21 oktober!

Lichtjesfeest

Op 11 november (Sint Maarten) is er weer lichtjesfeest in Presikhaaf. Vanuit de Oosthof lopen we door de wijk met zelfgemaakt lampionnen naar Locatie Spatie. Onderweg hebben we een paar opdrachten uit te voeren. Bij Locatie Spatie is er een workshop Mandarijnen tatoeëren. Een echte tatoeëerder en jongeren van speciaal onderwijs Mariëndael hebben een aantal voorbeelden gemaakt. Jij kunt deze met stiften namaken op mandarijnen. Daarna sluiten we natuurlijk af met lekker warme chocomelk en lopen we terug met de lampionnetjes. Wil je meedoen? Geef je dan op bij M.vanDijk@rijnstad.nl.  

Theater cursus Koppig gaat van start in de wijk!

Wil jij in de spotlight staan? En meer leren over theater, circus en samen naar een voorstelling toewerken? Kom elke vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur naar de Oosthof. Je kan al meedoen voor maar € 12,50 voor 10 lessen. Meld je aan bij marije@motelspatie.nl.  

Spatie indoctrinatie

In de week van 9 tot 13 november is er op Locatie Spatie een jongerenweek met het thema

Cultureel, autonoom burgerschap. Mariëndael speciaal onderwijs en de kunstenaars van Locatie Spatie verzorgen verschillende lezingen en workshops. Tijdens deze week is er bijvoorbeeld een lezing over hoe je als jongeren zelf autonoom, maar toch verbonden kan werken in een collectief. Denk je dat het voor jou interessant is om deel te nemen in deze week? Mail dan naar marije@motelspatie.nl.

Contactgegevens

Kaboul Vermijs
kaboul.vermijs@rozet.nl

 

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: