Park Kinderkamp in cultuur!

Wijken donderdag 15 september 2016

Park Kinderkamp en het daarin gelegen Buurtcentrum De Oosthof maken dit najaar grote stappen in hun ontwikkeling. Als alles meezit, krijgt buurtbedrijf Diagonaal dit najaar als hoofdhuurder de vrije hand om park en buurtcentrum  letterlijk en figuurlijk in cultuur te brengen.

Eetbaar en belevingspark Kinderkamp wil meer zijn dan een groenstrook in de wijk. Samen onderhoud plegen en invulling geven aan het speelbos, de moestuinen, de fruitstruiken en de vruchtbomen op een speelse en creatieve manier tilt het park naar een hoger niveau. Groenten, fruit en kruiden uit eigen wijk om ’s avonds op tafel te zetten. Het wordt allemaal mogelijk!

Daarnaast krijgt De Oosthof zelf een steeds bredere culturele programmering. Binnenkort starten weer de theaterlessen voor kinderen van de basisscholen uit de wijk. Voor jongeren worden kennismakingsworkshops DJ en Breakdance georganiseerd. Seizoensfeesten bieden komend activiteitenjaar volop de gelegenheid om het geleerde aan familie en vrienden te laten zien.

Park en Buurtcentrum hebben ook duurzame ambities. In alles willen ze een gesloten kringloop realiseren zonder afval en met gebruik van materiaal uit het park en de directe omgeving. Op zondagmiddag 2 oktober tijdens Innovate houden ze een creatieve brainstormsessie hoe dat werkelijkheid kan worden. En iedereen mag meedoen!

Contactgegevens

Kaboul Vermijs
kaboul.vermijs@rozet.nl

 

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: