Na toneeluitvoeringen nu toneellessen op Kennedyschool

Wijken maandag 10 april 2017

Maandag 20 maart schitterden 28 kinderen van de Willem Drees en de Kennedyschool onder leiding van de theaterdocenten van Kwatta in een toneelstuk met het thema: We zijn verschillend en hoe leuk is dat! De kinderen vonden het erg spannend. Bij de uitvoering kwamen veel ouders en andere familieleden kijken.

Het toneelstuk, speciaal voor deze kinderen geschreven door Thekla (theaterdocente), was een vervolg op ‘Sneeuwvlinders’. Deze theatervoorstelling van Kwatta, over omgaan met verschillen tussen mensen en hoe je daar samen mee verder komt, zagen de  kinderen op 21 november in de trailer van Kwatta.

Het toneelstuk van de leerlingen ging over een klas die op schoolreis was met een perfectionistische juf en een meester die de hele tijd naar de wc ging. Uiteindelijk verdwaalt de groep en de kids leren elkaar beter kennen doordat ze lange tijd met elkaar ‘opgescheept’ zitten. Zo kwamen vriendschappen en vooroordelen over diverse culturen op grappige wijze aan bod. Deze eindpresentatie van het theatertraject was een eye-opener! Elk kind liet zijn of haar talent zien, maar steeds met aandacht naar elkaar en sterk in hun eigen rol blijvend. Chapeau voor deze acteurs in de dop. Geen wonder, dat ze theater willen blijven maken. De lol spatte ervan af!

Omdat er met zo veel enthousiasme door de kinderen aan het toneelstuk is gewerkt, heeft Kunstbedrijf het voor de kinderen mogelijk gemaakt om verder te gaan met toneellessen op de Kennedyschool. De vervolgcursus is 5 april van start gegaan met theaterdocente Sanne Arbouw en zal op 9 juni eindigen met een uitvoering voor ouders en familie.

Cultuurmakelaar Bram Kluen zegt hierover: "Het theaterproject met Kwatta voor de kinderen van de Willem Dreesschool en Kennedyschool in Presikhaaf is wat ons betreft nu al supergeslaagd: 'Geïnspireerd worden door een mooie voorstelling, zelf met de thematiek theatraal aan de slag en dan zo de smaak te pakken hebben. En dan met je vrienden en vriendinnen zelf een eigen theatergroep beginnen met een professionele docente/regisseur als begeleider!' Hoe cool is dat!"

Contactgegevens

Kaboul Vermijs
kaboul.vermijs@rozet.nl

 

Blijf op de hoogte!

Vul uw e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Selecteer uw interesses: