Cursus Jong beginnen met Art & Design

Gezamenlijke buitenschoolse cursus van ArtEZ en Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met Stedelijk Gymnasium, Beekdal Lyceum, Olympus College, ’t Venster, Thomas a Kempis, Rhedens Lyceum, Montessori College en Dorenweerd College.

Zit je in de brugklas en wil je jouw creatieve talent verder ontwikkelen? Wil je meer weten over kunst? Tijdens deze buitenschoolse cursus krijg je verschillende vakken, zoals tekenen, digitale technieken, grafisch ontwerpen, fashion design en product design. Je leert diverse materialen en beeldende technieken kennen, maar vooral ook hoe je een idee kunt vormgeven en uitwerken.

Voor wie

Voor brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo

Duur

Het programma bestaat uit tien lessen van twee uur, die plaatsvinden van 16.30 tot 18.30 uur, op donderdagmiddag in Rozet. De lessen worden ingedeeld in vijf blokken van twee lessen. We starten op donderdag 24 november 2016.

Programma

Het programma is gericht op de praktische ontwikkeling van het creatieve talent en op het vergroten van kennis en inzicht in de kunsten. De lessen worden gegeven door jonge professionals uit het vakgebied.

Je leert wat het van je vraagt om eigenzinnig beeldend werk te maken of om producten te ontwerpen. Je oefent jouw tekenvaardigheid, je leert te werken met allerlei technieken (ook digitaal) en je leert jouw ideeën om te zetten naar een ontwerp. Het belangrijkste is dat je leert om jouw eigen talent beter te herkennen en om jouw enthousiasme voor het vakgebied om te zetten naar jouw persoonlijke beeldende ontwikkeling.

De leerlingen krijgen verschillende vakken aangeboden, waarin ze diverse materialen en technieken leren kennen maar vooral ook leren hoe ze een idee kunnen vormgeven en uitwerken. De volgende vakken worden gegeven: tekenen, digitale technieken, grafisch ontwerpen, fashion design en product design (wijzigingen voorbehouden). De cursus wordt afgesloten met een expositie, bedoeld voor docenten, ouders en medeleerlingen enz.

Na het volgen van deze cursus vindt een jonge talentvolle leerling gemakkelijker de weg naar het aanbod van oriëntatiecursus en vooropleiding van het kunstvakonderwijs. Een eventuele doorstroom naar het kunstonderwijs wordt hierdoor beter voorbereid.

Meer weten?

Wil je meer weten over het lesrooster, de kosten of het specifieke programma, neem dan contact op met Nelleke Verweij via nelleke.verweij@kunstbedrijfarnhem.nl.