THEATERVOOROPLEIDING OOST

All we ever wanted was everything

Ben jij tussen de 16 en 22 jaar? Heb jij een diploma op zak of zit je in je eindexamenjaar? Heb jij het plan om auditie te gaan doen op de toneelschool? Dan is de vooropleiding misschien iets voor jou! Een weekendopleiding die je theatergrenzen verlegt en die je hoofd doet overlopen. Bij Theatervooropleiding Oost krijg je, onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren.

Zes Gelderse instituten die zich actief bezig houden met onderwijs, kunsteducatie en theater hebben de krachten gebundeld om deze nieuwe vooropleiding vorm te geven.Vanuit de amateurkunsten Kunstbedrijf Arnhem, vanuit de professionele opleiding ArtEZ Academie voor Theater, vanuit de professionele theaterkunst Toneelgroep Oostpool en vanuit het onderwijs MBO Rijn IJssel, Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en Arentheem College. Samen pakken zij de taak op om dit initiatief te starten: Theatervooropleiding Oost.

De inhoud van de lessen in de vooropleiding is gekoppeld aan de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool en wordt mede ontwikkeld door Marcus Azzini, artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool. Theatervooropleiding Oost geeft talentvolle jongeren uit Oost Nederland de kans om zich op hoog niveau te ontwikkelen en hun mogelijkheden in het theater te ontdekken.

Op vijftien vrijdagavonden en vijftien zaterdagen krijg je inspirerende lesbijeenkomsten waarin je flink aan de bak moet. Je gaat zweten in de warming-ups en de toneellessen; zweten van de vele bezoeken aan voorstellingen en zweten van het praten over de theorie van het theater. Gedurende het seizoen worden ook voorstellingen van Oostpool, ArtEZ opleidingen en de schouwburg gezamenlijk bezocht.

Theatervooropleiding Oost biedt je een grote uitdaging om kennis te maken met de professionele toneelkunst. 

Ga voor uitgebreide informatie en inschrijven naar   www.theatervooropleidingoost.nl