Kunstcafé 55+ in Rozet Over Mode

donderdag 29 juni 2017

Op 29 juni organiseert Kunstbedrijf Arnhem alweer het laatste Kunstcafé 55+ van dit seizoen, met als thema Mode. Rozet staat van juni t/m augustus in het teken van Mode, Design & Duurzaamheid. Dit Kunstcafé sluit daarbij aan.

Gastsprekers zijn modeontwerpsters Chris Meijers en Mechtild Kets. Zij vertellen over hun werk en hun samenwerking daarin.

Mode in het verleden, heden en toekomst
Chris Meijers belicht tijdens het Kunstcafé mode uit het verleden, heden en de toekomst. Ze begint met een korte schets over de geschiedenis van de mode. Over het heden geeft ze een uiteenzetting van haar manier van ontwerpen. Aan de hand van kledingstukken licht ze toe hoe ze met stof omgaat. Wat betekent het voor haar om duurzaam te werken en hoe verwezenlijkt zij dat? Ze bespreekt slow fashion versus fast fashion en vertelt wat de toekomst biedt op het gebied van duurzaamheid en de productie van nieuwe stoffen.

Textiel met een ziel
Vervolgens vertelt Mechtild Kets over prints op textiel en de mogelijkheden en toegevoegde waarde daarvan voor kleding. Aan de hand van een korte historische schets gaat ze in op de betekenis en het gebruik van prints hier en elders in andere culturen. Ook komen verschillende druktechnieken, moderne toepassingen van prints en de mogelijkheden voor maatwerk aan de orde. Mechtild legt uit hoe zij komt tot haar ontwerpen, in opdracht en in ‘vrij werk’. Ze toont resultaten van haar ontwerpen voor ‘textiel met een ziel’ en ‘sjaal met een verhaal’.

Livemuziek en theater
De presentatie wordt afgewisseld met livemuziek door Bouwe Bruins, die improviseert op piano. Hij was al eerder bij ons te gast en bracht veel enthousiasme teweeg. Ook is er een korte presentatie van de Theaterimprovisatiegroep 55+ van het collectief podiumkunsten De Vloer.

Praktische informatie
Datum: donderdag 29 juni 2017
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Restaurant Momento, Rozet, Arnhem
Kosten: Toegang gratis. Voucher voor onbeperkt koffie of thee kost € 4,- (let op: pinnen is niet mogelijk).
Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie: ineke.tegelaar@kunstbedrijfarnhem.nl of 06 – 83022817.

Datum: donderdag 29 juni 2017
Prijs: gratis
Aanvang: van 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Restaurant Momento in Rozet
Leeftijd: 55+